在新SAT阅读中出现了一种新的题型,循证题(Citing Textual Evidence),就是要求为上一题的答案寻找论据或者为某个结论提供论据。下面就来和百利天下小编一起来看看新SAT阅读循证题例题详解的内容吧。
一.循证题在阅读中的考察
出题形式:这类型的题目会以一对题目的形式出现,其中第一道通常为文意推断,而第二道题则考察第一道题的答案来源。
1. Determining the best evidence in a passage (or pair of passages) for the answer to a previous question or the best evidence for a specified conclusion (Reading Test)
在文中找出对前一个问题的最佳支持性证据或者是对某一特定结论的证据支持。
2. Interpreting data presented in informational graphics (such as tables, graphs, and charts) and drawing connections between words and data (Reading Test, Writing and Language Test)
解释信息图表中的数据或者从数据和文字中得出某种联系。这一类的图表数据通常都是从科学实验中的出的统计数据。
3. Understanding how the author of an argument uses (or fails to use) evidence to support the claims he or she makes (Reading Test)
理解作者在论证中是如何成功地使用证据来支持自己的观点的。
更多内容查看点击:sat2016改革中证据考察方式介绍
二.解题方法
先阅读和回答第一个问题,第一道题往往是要求考生从文中得出一个结论或者推测,在这个推测或者得出结论的过程中,需要使用文中的证据信息,这些证据可以是简单细小的信息,比如具体的事实或者日期,但也可能是复杂的信息,比如作者用来表达观点的词句。
更多内容查看点击:新SAT阅读证据支持题型解题攻略
三.例题详解
例题1:
College Board联手可汗学院发布的新SAT练习(第2套,第45,46题)
Some of the largest ocean waves in the world are
nearly impossible to see. Unlike other large waves,
these rollers, called internal waves, do not ride the
ocean surface. Instead, they move underwater,
undetectable without the use of satellite imagery or
sophisticated monitoring equipment. Despite their
hidden nature, internal waves are fundamental parts
of ocean water dynamics, transferring heat to the
ocean depths and bringing up cold water from below.
And they can reach staggering heights—some as tall
as skyscrapers.
Because these waves are involved in ocean mixing
and thus the transfer of heat, understanding them is
crucial to global climate modeling, says Tom
Peacock, a researcher at the Massachusetts Institute
of Technology. Most models fail to take internal
waves into account. “If we want to have more and
more accurate climate models, we have to be able to
capture processes such as this,” Peacock says.
………
45. According to Peacock, the ability to monitor internal waves is significant primarily because
A) It will allow scientists to verify the maximum height of such waves.
B) It will allow researchers to shift their focus to improving the quality of satellite images.
C) The study of wave patterns will enable regions to predict and prevent coastal damage.
D) The study of such waves will inform the development of key scientific models.
46. Which choice provides the best evidence for the answer to the previous question?
A) Lines 1-2 (“Some . . . see”)
B) Lines 4-6 (“they . . . equipment”)
C) Lines 17-19 (“If . . . this”)
D) Lines 24-26 (“Internal . . . high”)
Q45解析:D为正确答案,因为在原文17-19行,TP这个人认为科学家需要捕捉记录内波形成的过程以此来发展更精确的气候模型。P认为研究内波会告诉我们科学模型的发展。 ABC错误,因为P并没有说对内波的监控可以允许人们去证实波的高度,提高卫星图像质量,或者预防海岸毁坏。
Q46解析:C为正确答案,因为在17-19行,TP提供了证据,证明内波会告诉我们更准确的气候模型。ABD错误,因为它们并没有提供科学模型的有效证据。它们都提供的是内波本身的信息。
以上就是百利天下小编为大家介绍的新SAT阅读循证题例题详解的全部内容,希望大家通过上述内容的介绍对SAT阅读中的这种新题型有更高的认识和掌握,最后希望大家都能取得理想的成绩。
您还可能关注:


