SAT

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

SAT阅读作用题例题详解

信息来源:网络  发布时间:2016-03-30

  SAT作用题是SAT阅读考试中的一个常考题型,因此下面百利天下小编为大家介绍的就是SAT阅读作用题例题详解的内容,希望对大家有帮助。

  1. 作用题出题形式

  SAT阅读作用题指的是题干中含有如下词汇in order to, the function of , functions, serve to, to do等表达目的作用单词的题目。例如:

  The author uses the quotation in lines 5-6 primarily as a

  The reference to ...serve to suggest the

  Lines 31-40 serve primarily to

  2. 作用题解题技巧

  作用题考察的是考生是否能准确理解作者的写作意图。或者说作者描述一些细节是为了达到什么样的效果。

  一般来说,作者所描述的细节是为了表明对于某个问题的立场,支持或是反对一个理论。

  3. 作用题做题原则

  (1) 定位细节,分析细节内容的隐含意义

  (2) 定位细节附近的观点

  (3) 仅根据定位内容做话题不相关排除

  更多内容查看点击:妙解真题掌握SAT阅读语气态度题

  4.作用题例题讲解

  例题1

  2014年5月SAT真题阅读解析(Section Questions 12)

  ……..

  Spartans, Corinthians, Athenians; and non-Greek

  interlocutors from farther off as well: Egyptians of course,

  40 but also Arabians, Ethiopians, and many others. On his

  extensive travels Herodotus talked with a wide variety of

  people; in most instances we can only guess where he

  spoke to them, what problems he might have had in

  communicating cross-culturally or through an interpreter,

  45 and how accurately he remembered or transcribed what

  they told him. What he repeatedly emphasizes is that his

  stories contain real information, but he remains aware, and

  wants us to be aware too, of the fact that as data they are

  only as good as the quality of his sources allows.

  12. Lines 42-46 ("in most... told him”) primarily serve to

  (A) emphasize uncertainties about Herodotus‘ gathering of information

  (B) justify the skeptical attitude some scholars take toward Herodotus’ work

  (C) explain why Herodotus was dubious about some of his sources' claims

  (D) advance the idea that Herodotus may have invented some of his information

  (E) refute the suggestion that Herodotus did not actually interview anyone

  答案:A

  考点:推断题

  解析:42-46行中的("in most... told him”)主要是为了?

  (A) 强调Herodotus收集信息的不确定性

  (B) 证明某些学者对Herodotus作品怀疑的正确

  (C) 解释为什么Herodotus会对某些信息来源产生怀疑

  (D) 提出自己的观点认为Herodotus有可能自己编撰了一些信息

  (E) 反驳Herodotus不会接见任何人的说法

  文中的42-46行中写的是在大多数情况下,我们只能猜测Herodotus采访叙述者的地点,跨文化交流的障碍等,所以这里说的是Herodotus采用的方式确实有很多不确定的因素。

  更多内容查看点击:SAT阅读修辞题方法和例题详解

  例题2

  2014年5月SAT真题阅读解析Section5 Questions

  The movement of animals in the Arctic is especially

  40 compelling because the events are compressed into but

  a few short months. Migratory animals like the bowhead

  whale and the snow goose often arrive on the Iasi breath

  of winter. They feed and rest, bear their young, and prepare

  for their southward journey in that window of light before

  45 freeze-up and the first fall snowstorms. They come north in

  staggering numbers, travel hundreds or even thousands of

  miles to be here during those few weeks when life swirls in

  the water and on the tundra and in the balmy air. Standing

  there on the ground, one can feel the land filling up, feel

  50 something physical rising in it under the influence of the

  light, an embrace or exaltation. Watching the animals come

  and go, and feeling the land swell up to meet them and then

  feeling it grow still at their departure, I came to think of the

  migrations as breath, as the land breathing. In spring a great

  55 inhalation of light and animals. The long-bated breath of

  summer. And an exhalation that propels them all south in

  the fall.

  15. The final paragraph of the passage serves primarily to

  (A) summarize an account of a gradual change

  (B) convey a personal reaction to an occurrence

  (C) outline a bold new theory regarding an event

  (D) provide an explanation for a seeming contradiction

  (E) introduce an unusual example of an annual process

  答案:B

  考点:推断题

  解析:文章的最后一段只要是为了?

  (A) 总结动物逐渐迁徙的描述

  (B) 对于一种现象的个人反应

  (C) 对于一件事情提出大胆的理论

  (D) 对于一种冲突的解释

  (E) 介绍一种每年进程的反常例子

  文章的第53-55行中提到“I came to think of the migrations as breath, as the land breathing. In spring a great inhalation of light and animals.” 从这一句话中可以看出这是作者对于动物迁徙这种现象的感想。

  更多内容查看点击:SAT阅读假设题例题详解

  以上就是小编为大家介绍的SAT阅读作用题例题详解的全部内容,希望大家通过上面的内容对这类题型有更好的掌握,最后希望大家都能取得理想的成绩

  您还可能关注:

  SAT考试全面解读

  SAT2考试介绍

  SSAT考试全面解读

微信扫一扫,出国考试资讯先知道!每天分享最新鲜的出国考试资讯、备考资料,你想知道的备考干货统统送你噢!亲们速来订阅吧~微信扫描或搜索微信号(北美出国考试:bailiedu-gre快来关注我们哟!
 

百利天下考试                                                                              

微信扫一扫,出国考试资讯先知道!每天分享最新鲜的出国考试资讯、备考资料,你想知道的备考干货统统送你噢!亲们速来订阅吧~微信扫描或搜索微信号(北美出国考试:bailiedu-gre快来关注我们哟! 百利天下考试 

分享到:

相关推荐

新SAT阅读拓展 How to succeed? Get more sleep

新SAT必读演讲 Ze Frank: Are you human

新SAT必读演讲 Rob Reid: The $8 billion iPod

SAT考试

<%@ include file="cs.jsp" %> <%CS cs = new CS(1254562809);cs.setHttpServlet(request,response); String imgurl = cs.trackPageView();%>