托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

用实例告诉你怎么做托福阅读句子简化题

信息来源:运维  发布时间:2015-02-06

  托福阅读句子简化题在阅读中的作用是不容忽视的,因为几乎在每篇阅读文章里都会有。如果想要取得托福阅读满分,就必须作对这道题。以下通过一个例子来进行说明:
 

  TPO30 阅读Role of Play in Development-第9题
 

  Paragraph 6:
 

  Play allows a young animal to explore its environment and practice skill in comparative safety since the surrounding adults generally do not expect the young to deal with threats or predators. Play can also provide practice in social behaviors needed for courtship and mating. Learning appropriate social behaviors is especially important for species that live in groups, like young monkeys that needed to learn to control selfishness and aggression and to understand the give-and-take involved in social groups. They need to learn how to be dominant and submissive because each monkey might have to play either role in the future. Most of these things are learned in the long developmental periods that primates have, during which they engage in countless play experiences with their peers.
 

  9. Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.
 

  A. Only monkeys that have learned to control their selfish and aggressive behaviors can be involved in social groups.

  B. Selfish and aggressive animals like monkeys live in groups in order to practice appropriate social behaviors.

  C. Monkeys and other social animals need to learn behaviors appropriate for their social groups.

  D. Some monkeys are naturally too selfish and aggressive to understand the give-and-take of social groups, so they learn such important behaviors while young.
 

  解题思路:
 

  1.很明显这道题考察得是同学们对句子理解的程度,因为句子简化题考的就是句子内部的逻辑关系,它并不考句子之间的关系。在做题时,直接定位到Learning appropriate social behaviors is especially important for species that live in groups, like young monkeys that needed to learn to control selfishness and aggression and to understand the give-and-take involved in social groups.
 

  2.这句话的主干就是Learning appropriate social behaviors is especially important,然后用猴子的行为来证明学习适当的社会行为是重要的。所以这句话的主题思想就是用猴子这种群居动物来证明学习适当的社会行为是很重要的。
 

  3.把文中的句子弄清楚之后就要,就要看选项排除错误的选项,大家要注意一点,有些选项本身是没有错误的,只是因为他不够全面。例如A选项只提到了monkeys要控制自己才能融入群体,但没提到主干部分。而 B选项说自私和攻击性强的动物药学social behavior,这就把其他动物排除在外了,改变了原句的意思,原句意思说的是特别是群居动物需要学习社会行为。C正确,不仅提到了monkey也说到了其他的social animals(which means species that live in groups)为了融入群体要学social behavior。把原文的逻辑关系都表达出来了。D是错误选项,原文并没说猴子太自私以至于不能理解give and take…与原文矛盾,不否和原文意思,所以排除。
 

  以上就是前程百利考试为大家整理的关于托福阅读句子简化题的内容,考生可在平常备考托福时进行有针对性的训练以提高自己的考试水平。若您想了解托福考试更多相关信息请关注前程百利考试。
 

  您还可能关注:

  前程百利外教小班

  托福考试一对一辅导课程

  托福雅思外教小班课程 

分享到:

相关推荐

托福阅读难度及题型的信息

托福阅读考试三大难题

新托福阅读推理题的解决策略

托福考试