托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

托福阅读事实信息题合集之tpo4-3

信息来源:网络  发布时间:2015-05-29

  托福阅读事实信息题是阅读考试中比较常见的一种题型,tpo则是托福阅读 备考 最权威的材料,所以托福小编综合二者,为大家集中整理了tpo阅读中考察的事实信息题及其对应的解析,供大家参考使用。本文带来的是tpo4-3的事实信息题,一起来看看吧。

  TPO4-3 Petroleum Resources

  Paragraph 1

  Petroleum, consisting of crude oil and natural gas, seems to originate from organic matter in marine sediment. Microscopic organisms settle to the seafloor and accumulate in marine mud. The organic matter may partially decompose, using up the dissolved oxygen in the sediment. As soon as the oxygen is gone, decay stops and the remaining organic matter is preserved.

  2.According to paragraph 1, which of the following is true about petroleum formation?

  ○Microscopic organisms that live in mud produce crude oil and natural gas.

  ○Large amounts of oxygen are needed for petroleum formation to begin.

  ○Petroleum is produced when organic material in sediments combines with decaying marine organisms.

  ○Petroleum formation appears to begin in marine sediments where organic matter is present.

  解析:以petroleum formation做关键词,没有,但有petroleum originate from blablabla,说石油起源于海洋沉积物当中的有机物,与D选项说的完全一致,D正确;A错,原文没说live;B错,原文没说需要大量氧气,只说用光了氧气之后有机物能够保存;C错,原文没说combine

  【1】石油是由原油和天然气组成,似乎都源自于海洋的有机物沉淀。微小的有机物沉积到海底并堆聚在海泥里,有机物会局部分解,消耗沉淀里的溶解氧,当氧气消耗殆尽分解便停止,留下剩余的有机物。

  Paragraph 4

  As oil becomes increasingly difficult to find, the search for it is extended into more-hostile environments. The development of the oil field on the North Slope of Alaska and the construction of the Alaska pipeline are examples of the great expense and difficulty involved in new oil discoveries. Offshore drilling platforms extend the search for oil to the ocean's continental shelves—those gently sloping submarine regions at the edges of the continents. More than one-quarter of the world's oil and almost one-fifth of the world's natural gas come from offshore, even though offshore drilling is six to seven times more expensive than drilling on land. A significant part of this oil and gas comes from under the North Sea between Great Britain and Norway.

  Paragraph 5

  Of course, there is far more oil underground than can be recovered. It may be in a pool too small or too far from a potential market to justify the expense of drilling. Some oil lies under regions where drilling is forbidden, such as national parks or other public lands. Even given the best extraction techniques, only about 30 to 40 percent of the oil in a given pool can be brought to the surface. The rest is far too difficult to extract and has to remain underground.

  7.Which of the following strategies for oil exploration is described in paragraph 4 and paragraph 5?

  ○Drilling under the ocean’s surface

  ○Limiting drilling to accessible locations

  ○Using highly sophisticated drilling equipment

  ○Constructing technologically advanced drilling platforms

  解析:第四段第一句就说了hostile environment,紧接着就用大量文字写了offshore石油钻探,第五段也一直在说在那些不能钻石油的地方钻探,所以A的under the ocean’s surface最靠谱;B说反了;C的equipment和D的platform都没说

  【4】随着石油越来越难以找到,石油勘探已经开始到更恶劣的环境中进行。比如,在最新发现的油田案例中,阿拉斯加北坡油田的开发和阿拉斯加管道建设就是成本高、难度大的例子。海底钻探平台将寻找石油的区域延伸到了海洋大陆架上——陆地附近浅海下缓缓的斜坡。世界上1/4以上的石油和近1/5的天然气都来自近海,尽管近海钻井的成本比陆地钻井高6至7倍。世界上相当一部分的石油和天然气来自英国和挪威之间的北海

  【5】当然,地下还能发现更多的石油。油藏可能太小或远离潜在的市场因而钻井费用过高而不适宜开采。一些石油存在于禁止钻井的地区,如国家公园或其他公共土地。即使提供最好的采油技术,油藏中也只有大约30%到40%的石油可以抽至地面。其余的因为太难抽取而不得不留在地下。

  8.What does the development of the Alaskan oil field mentioned in paragraph 4 demonstrate?

  ○More oil is extracted from the sea than from land.

  ○Drilling for oil requires major financial investments.

  ○The global demand for oil has increased over the years.

  ○The North Slope of Alaska has substantial amounts of oil.

  解析: 第二句和第三句说到了阿拉斯加的石油开采是一个例子,great expense and difficulty involved in new oil discoveries,说明使用开采花钱又需要技术,正确答案B,需要大量投资;其他选项都没说

  【4】随着石油越来越难以找到,石油勘探已经开始到更恶劣的环境中进行。比如,在最新发现的油田案例中,阿拉斯加北坡油田的开发和阿拉斯加管道建设就是成本高、难度大的例子。海底钻探平台将寻找石油的区域延伸到了海洋大陆架上——陆地附近浅海下缓缓的斜坡。世界上1/4以上的石油和近1/5的天然气都来自近海,尽管近海钻井的成本比陆地钻井高6至7倍。世界上相当一部分的石油和天然气来自英国和挪威之间的北海。

  以上就是托福阅读tpo4-3中的事实信息题及其解析,大家可以在备考的时候参考复习,希望能够帮助大家的考前准备。最后前程百利祝大家都能取得理想的托福考试成绩。

  您还可能关注:

  Toefl Junior初中托福考试

  前程百利助教团队

  托福口语闯关大攻略 

分享到:

相关推荐

托福阅读事实信息题合集之tpo3-2

托福阅读事实信息题合集之tpo3-1

托福阅读事实信息题合集之tpo2-2

托福考试