说到托福阅读备考,TPO是必不可少的备考神器,通过TPO练习来更好的适应阅读考试的节奏。本文小编带来的托福阅读笔记是TPO23 Seventeenth-Century Dutch Agriculture的学习笔记,希望能够与正在备考的大家一起进步。
TPO23 Seventeenth-Century Dutch Agriculture
文章题材:农业类——17世纪的荷兰农业
常见词汇:
addition [ə'diʃən] n. 增加,附加物,加法
relevant ['relivənt] adj. 相关的,切题的,中肯的
technique [tek'ni:k] n. 技术,技巧,技能
productivity [.prɔdʌk'tiviti] n. 生产率,生产能力
exceed [ik'si:d] vt. 超过,胜过,超出界限vi. 领先
suitable ['sju:təbl] adj. 合适的,适宜的adv. 合适
exceptional [ik'sepʃənl] adj. 例外的,异常的,特别的,杰出的
grazing ['ɡreiziŋ] n. 牧草;放牧 v. 擦过;抓伤(graze的现在分词
cultivated ['kʌltiveitid] adj. 栽植的,有教养的
continuous [kən'tinjuəs] adj. 连续的,继续的,连绵不断的
易错题解析:
Paragraph 3: In addition to dairy farming and cultivating industrial crops, a third sector of the Dutch economy reflected the way in which agriculture was being modernized-horticulture. In the sixteenth century, fruit and vegetables were to be found only in gardens belonging to wealthy people. This changed in the early part of the seventeenth century when horticulture became accepted as an agricultural sector. Whole villages began to cultivate fruit and vegetables. The produce was then transported by water to markets in the cities, where the consumption of fruit and vegetables was no longer restricted to the wealthy.
6. According to paragraph 3, the modernization of agriculture in the Netherlands was evident in all of the following ways EXCEPT
A. The production of fruits and vegetables became a commercial venture.
B.The wealthy stopped growing fruits and vegetables in their gardens and grew flowers instead.
B. Horticultural produce was transported to city markets by water.
D.Many more people were able to afford to eat fresh fruits and vegetables.
题型:否定事实信息题。答案是(A)
解析:排除法。A选项没有很好的关键词,暂时放弃;B的flower没说,原文说的是不只是富人种蔬果,不是富人改种花,所以B说反,选;C的city markets by water做关键词定位至最后一句,正确,不选;同时这句话也说了D选项也正确,不选;倒数第二句说整个村子都种蔬果,也就是A说的commercial venture,A正确,不选
Paragraph 4: In addition to dairy farming and cultivating industrial crops, a third sector of the Dutch economy reflected the way in which agriculture was being modernized-horticulture. ■In the sixteenth century, fruit and vegetables were to be found only in gardens belonging to wealthy people. ■This changed in the early part of the seventeenth century when horticulture became accepted as an agricultural sector. ■Whole villages began to cultivate fruit and vegetables. ■The produce was then transported by water to markets in the cities, where the consumption of fruit and vegetables was no longer restricted to the wealthy.
13. Look at the four squares [■] that indicate where the following sentence could be added to the passage.
Some villages specialized in growing cabbages and carrots; others grew onions, mustard, and coriander; and still others produced fruit and cultivated trees in nurseries.
Where would the sentence best fit?
题型:句子插入题。答案是(D)
解析:以villages作过渡点可以确定答案是C或者D,待插入句与C和D点之间的那个句子是总分关系,所以应该先总述village开始cultivate,再分述不同的village,正确答案是D。
以上就是小编带来的托福阅读笔记之TPO23 Seventeenth-Century Dutch Agriculture,希望能够和备考的大家一起学习。更多托福考试资讯请关注前程百利。
您还可能关注:

