托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

易错题分析-TPO10 气候变化

信息来源:网络  发布时间:2015-08-18

  在托福阅读备考的过程中,易错题分析是很重要的一步,从这个过程中,考生可以把握自己的优劣势,找到自己存在的解题思路问题。对于托福阅读TPO中的题目,大家更要仔细研究,从中找到薄弱题型。接下来就是前程百利小编为考生带来的TPO10 Variations in the Climate(气候变化)中的易错题分析。

  文章题材:环境科学

  常见词汇:

  complicated['kɔmplikeitid] adj. 复杂的,难懂的

  substance['sʌbstəns] n. 物质,实质,内容,重要性,财产

  accord[ə'kɔ:d] n. 一致,符合v. 使一致,调解,给予

  essential[i'senʃəl] n. 要素,要点adj. 必要的,重要的

  unchanging adj. 不变的

  scale[skeil] n. 鳞,刻度,衡量,数值范围

  unexpected['ʌnik'spektid] adj. 想不到的,意外的

  invoke[in'vəuk] vt. 求助,用咒语召唤,请求,应用,引起 [计算机]

  variability[.vɛəriə'biliti] n. 易变,变化性,变异性

  previously['pri:vju:sli] adv. 先前,在此之前

  易错题解析:

  Paragraph 4: What the proxy records make abundantly clear is that there have been significant natural changes in the climate over timescales longer than a few thousand years. Equally striking, however, is the relative stability of the climate in the past 10.000 years (the Holocene period).

  6、According to paragraphs 3 and 4, proxy data have suggested all of the following about the climate EXCEPT:

  ○ Regional climates may change overtime.

  ○ The climate has changed very little in the past 10.000 years.

  ○ Global temperatures vary more than regional temperatures.

  ○ Important natural changes in climate have occurred over large timescales.

  题型:否定事实信息题。答案是(C)

  解析:A和D在第一句,说气候在一段时间内会变化;第二句里的stability对应B中的changed little,所以这三项都正确,不选;只有C没说,所以选择C。

  Paragraph 7:In addition to the internal variability of the global climate system itself, there is the added factor of external influences, such as volcanoes and solar activity .■There is a growing body of opinion that both these physical variations have a measurable impact on the climate. ■Thus we need to be able to include these in our deliberations. ■Some current analyses conclude that volcanoes and solar activity explain quite a considerable amount of the observed variability in the period from the seventeenth to the early twentieth century’s, but that they cannot be invoked to explain the rapid warming in recent decades.■

  13. Look at the four squares [■] that indicate where the following sentence could be added to the passage.

  Indeed, the contribution of volcanoes and solar activity would more likely have been to actually reduce the rate of warming slightly.

  Where would the sentence best fit?

  题型:句子插入题。答案是(D)

  解析:三个过渡点,名词volcanoes and solar activity,warming和副词indeed,根据volcanoes and solar activity确定C或者D正确;indeed有转折意思,前文说快速warming,紧接着就转折说应该是减少warming的,所以正确答案是D。

  语法点:对比与转折。

  易错选项:(C)。

  以上就是前程百利小编为考生带来的TPO10 Variations in the Climate(气候变化)中的易错题分析。从以上的问题可以看出,考生在句子逻辑方面有问题,可以着重注意这些方面的备考。预祝大家托福考试取得好成绩!

  您还可能关注:

  托福词汇记忆法

  托福口语全面解读

  托福阅读问题及攻克神器

分享到:

相关推荐

看多了托福阅读,看透了作者立场

句子理解给我们的托福阅读备考启示

托福考试备考四部曲

托福考试