托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

托福阅读修辞目的题合集之TPO21-1

信息来源:网络  发布时间:2015-08-22

  托福阅读修辞目的题是阅读考试中比较常见的一种题型,tpo则是托福阅读 备考最权威的材料,所以托福小编综合二者,为大家集中整理了tpo阅读中考察的修辞目的题及其对应的解析,供大家参考使用。本文带来的是TPO21-1的修辞目的题,一起来看看吧。

  TPO21-1 geothermal energy

  Paragraph 3

  Geothermal reservoirs with temperatures above 180°centigrade are useful for generating electricity. They occur primarily in regions of recent volcanic activity as hot, dry rock; natural hot water; or natural steam. The latter two sources are limited to those few areas where surface water seeps down through underground faults or fractures to reach deep rocks heated by the recent activity of molten rock material. The world’s largest supply of natural steam occurs at the Geysers,120 kilometers north of san Francisco, California. In the 1990s enough electricity to meet about half the needs of San Francisco was being generated there. This facility was then in its third decade of production and was beginning to show signs of decline, perhaps because of over development. By the late 1990s some 70 geothermal electric-generating plants were in operation in California, Utah, Nevada, and Hawaii, generating enough power to supply about a million people. Eighteen countries now generate electricity using geothermal heat.

  6.In paragraph 3, why does the author mention that in the 1990s the Geysers was in its third decade of production?

  A To provide the historical context of the geothermal production of electricity in the United States

  B To imply that the Geysers was the first geothermal site to be put into production in California

  C To help explain the signs of decline shown by the Geysers

  D To explain why 70 new geothermal sites were put into electricity production in the late 1990s

  解析:修辞目的题,先读例子所在句,只是细节,按照常规应该往前看,但前一句已经在上题看过,与答案无关,所以往下看,而且看下一句另外一个原因是因为代词this,下句说G经历了30年的运作,已经显示衰败迹象,可能是因为过度开发,所以答案是C,A和B的内容原文没提;D本身也是个细节

  [3]温度高于180摄氏度的地热储集层可用来发电。这类地热储集层主要位于有近期火山活动的区域,以干热的岩石、天然热水或天然蒸汽的形式存在。后两种形式的储集层局限于少数区域,在这些区域,地表水通过地下断层或断裂渗入到被近期的熔岩活动加热的深层岩石。世界上最大的天然蒸汽供应位于加州旧金山以北120公里处的盖沙斯。二十世纪九十年代,那里产出的电能足够满足旧金山半数的需求。当时该电厂已经有三十个年头了,开始显示出发电量下降的迹象,这可能是由于过度的开发所致。到二十世纪九十年代末,加州、犹他州、内华达州和夏威夷约有70个地热发电厂在运转,产生的电能足够满足一百万人的需求。目前有18个国家在利用地热能发电。

  以上就是托福阅读TPO21-1中的修辞目的题及其解析,大家可以在备考的时候参考复习,希望能够帮助大家的考前准备。最后前程百利祝大家都能取得理想的托福考试 成绩。

  您还可能关注:

  托福词汇记忆法

  托福口语全面解读

  托福阅读问题及攻克神器 

 

分享到:

相关推荐

托福破百练习技巧

托福阅读长难句的简化原则

托福阅读修辞目的题合集之TPO20-3

托福考试