托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

托福阅读修辞目的题合集之TPO21-2

信息来源:网络  发布时间:2015-08-22

  托福阅读修辞目的题是阅读考试中比较常见的一种题型,tpo则是托福阅读 备考最权威的材料,所以托福小编综合二者,为大家集中整理了tpo阅读中考察的修辞目的题及其对应的解析,供大家参考使用。本文带来的是TPO21-2的修辞目的题,一起来看看吧。

  TPO21-2 the origins of agriculture

  Paragraph 2

  Traditionally, it was believed that the transition to agriculture was the result of a worldwide population crisis. It was argued that once hunter-gathers had occupied the whole world, the population started to grow everywhere and food became scarce; agriculture would have been a solution to this problem. We know, however, that contemporary hunter-gatherer societies control their population in a variety of ways. The idea of a world population crisis is therefore unlikely, although population pressure might have arisen in some areas.

  4. Which of the following best describes the way paragraph 2 is organized?

  A A possible explanation for a phenomenon is presented and then criticized.

  B Two similar ways of accounting for a puzzling fact are considered.

  C Early societies’ response to a problem is contrasted with contemporary societies’ response.

  D A prehistoric development is first explained in traditional terms and then in contemporary terms.

  解析:问全段如何组织,看开头,注意,一开头作者就说traditionally,这个词的出现意味着全段可能存在转折,果然看第二句就有it was argued,这和第一句观点不同,所以答案是A,先提出,再批判

  [2] 传统上认为向农业转变是世界性人口危机带来的结果。有人认为一旦采集狩猎者遍及全世界,人口开始增长,食物变得匮乏,农业便是解决这个问题的一个方法。但是,众所周知,当代的采集狩猎者具有很多种控制人口的方法。因此世界性人口危机的想法就不太可能成立了,虽然在某些地区可能会存在人口压力。

  Paragraph 4

  It would appear that the instability of the climatic conditions led populations that had originally been nomadic to settle down and develop a sedentary style of life, which led in turn to population growth and to the need to increase the amount of food available. Farming originated in these conditions. Later on, it became very difficult to change because of the significant expansion of these populations. It could be argued, however, that these conditions are not sufficient to explain the origins of agriculture. Earth had experienced previous periods of climatic change, and yet agriculture had not been developed.

  8 Why does the author state that “earth had experienced previous periods of climatic change, and yet agriculture had not been developed.”?

  A To suggest that climate change had occurred long before the development of agriculture

  B To argue that climate change does not properly explain why agriculture developed

  C To challenge the assumption that agriculture developed only in some parts of the world

  D To question the claim that climate change occurred at the time when agriculture developed

  解析:修辞目的题,先读例子所在的一句话,说地球以前也有气候变化,但农业却没发展。由于整个句子都是例子,因此往前看,前一句说单靠上文的解释都无法解释农业的起源,也就是说后文提到的气候变化是不足以解释农业的起源,所以答案是B

  [4]似乎是气候条件的不稳定性使得那些原本放牧的人安定下来,逐渐发展出了定居的生活方式,这也反过来造成人口增长以及所需食物量的增加。在这些条件下,农业诞生了。后来,由于人口的急剧膨胀,这种生活方式就难以改变了。但是,我们可以说这些条件并不足以解释农业的起源。先前地球经历了多个气候变化的时期,但是也没有发展出农业。

  以上就是托福阅读TPO21-2中的修辞目的题及其解析,大家可以在备考的时候参考复习,希望能够帮助大家的考前准备。最后前程百利祝大家都能取得理想的托福考试 成绩。

  您还可能关注:

  托福词汇记忆法

  托福口语全面解读

  托福阅读问题及攻克神器 

 

分享到:

相关推荐

托福阅读满分必备宝典

托福破百练习技巧

托福阅读长难句的简化原则

托福考试