托福阅读修辞目的题是阅读考试中比较常见的一种题型,tpo则是托福阅读备考最权威的材料,所以托福小编综合二者,为大家集中整理了tpo阅读中考察的修辞目的题及其对应的解析,供大家参考使用。本文带来的是TPO24-3的修辞目的题,一起来看看吧。
TPO24-3 Moving into Pueblos
Paragraph 5
Another important push was the onset of the Little Ice Age, a climatic phenomenon that led to cooler temperatures in the Northern Hemisphere. Although the height of the Little Ice Age was still around the corner, some evidence suggests that temperatures were falling during the thirteenth century. The environmental changes associated with this transition are not fully understood, but people living closest to the San Juan Mountains, to the northeast of Mesa Verde, were affected first. Growing food at these elevations is always difficult because of the short growing season. As the Little Ice Age progressed, farmers probably moved their fields to lower elevations, infringing on the lands of other farmers and pushing people together, thus contributing to the aggregations. Archaeologists identify a corresponding shift in populations toward the south and west toward Mesa Verde and away from higher elevations.
8. Why does the author state that "Growing food at these elevations is always difficult because of the short growing season"?
A. To explain why the higher elevations were always relatively sparsely populated
B. To suggest that any worsening of conditions would have significant consequences
C. To emphasize how resourceful the people growing food at these elevations were
D. To argue that farming was not the primary source of food at high elevations
解析:修辞目的题,修辞点所在的句子仅仅是一个例子,所以往前看,但前一句仍然是例子,所以看首句。首句说Little Ice Age对push有影响,而选项中说到影响的只有B的consequence,所以正确答案是B,而且最后一句话说人口迁徙也可以说明Little Ice Age的影响。A的sparsely populated,C的resourceful和D的primary source of food原文都没有任何相关信息。
[5] 在所有这些推动力面前,梅萨维德地区的人们还有另外一个搬进公共村庄的理由:对更多合作的需求。分享和合作几乎可以肯定是早期普韦布洛人生活的一部分,即使是那些分散在这一地区独立性比较强的单一家庭住宅也是这样。考古学家发现在十一世纪和十二世纪期间,即使是最与世隔绝的居民也能从很远的地方获得陶器,可能还有食物,而重大的宗教活动为这种分享食物和手工艺品提供了机会。学者们相信这种合作让人们在这种拼凑的但不断变化的环境中能相互竞争:如果在某一年,你收获了很多粮食作物,你可能会与远方一个不太容易获得农作物的盟友交换陶器,下一年货物可能会流向相反的方向。但是所有这一切似乎已经改变了十三世纪。尽管气候在一到两年间仍无法预测,但是在局部不会有太大变化。在收成差的年份里,每个人都会受影响。广泛共享已经不再有益了。取而代之,最明智的是一个地区的人们齐心协力生产尽可能多的食物,这样人口聚集的城市就是一个合理的安排。
以上就是托福阅读TPO24-3中的修辞目的题及其解析,大家可以在备考的时候参考复习,希望能够帮助大家的考前准备。最后前程百利祝大家都能取得理想的托福考试成绩。
您还可能关注:

