托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

托福阅读笔记之TPO31 Savanna Formation

信息来源:运维  发布时间:2015-09-01

  说到托福阅读  备考,TPO是必不可少的备考神器,通过TPO练习来更好的适应阅读考试的节奏。本文小编带来的托福阅读笔记   是TPO31 Savanna Formation的内容,希望能够与正在备考的大家一起进步。

  TPO31 Savanna Formation

  文章题材:环境科学——萨王纳草原的形成

  常见词汇:

  sandy ['sændi] adj. 沙,含沙的,沙色的,不稳固的

  definition [.defi'niʃən] n. 定义,阐释,清晰度

  range [reindʒ] n. 范围,行列,射程,山脉,一系列

  compete [kəm'pi:t] vi. 竞争,对抗,比赛

  essential [i'senʃəl] n. 要素,要点adj. 必要的,重要的

  vast [vɑ:st] adj. 巨大的,广阔的n. 浩瀚的

  predictable [pri'diktəbl] adj. 可预知的

  fertile ['fə:tail] adj. 肥沃的,富饶的,能繁殖的,多产的

  bacteria [bæk'tiəriə] n. (复数)细菌

  obtain [əb'tein] vt. 获得,得到

  易错题解析:

  【4】Waterlogged soils occur in areas that are flat or have poor drainage. These soils usually contain large amounts of clay and easily become water-saturated. Air cannot penetrate between the soil particles, making the soil oxygen-poor. By contrast, dry soils are sandy and porous, their coarse textures permitting water to drain rapidly. Sandy soils are prone to the leaching of nutrients and minerals and so tend to be nutritionally poor. Though most savannas are found on sites with poor soils (because of either moisture conditions or nutrient levels of both), poor soils can and do support lush rain forest.

  6.According to paragraph 4, which of the following is true of waterlogged soils?

  A.Their upper layers are usually sandy and porous.

  B.They cannot support savannas.

  C.They contain little oxygen.

  题型:事实信息题。答案是(C)

  解析:对于"by contrast…"那一句,sandy soil和waterlogged soils 是相反的。B 与原文矛盾,上段最后就说要么很干要么很湿,waterlogged 就是很湿的那种。C对于那个 making the soil oxygen-poor。D对应" Sandy soils are prone to .....",而不是选项中说的 waterlogged soils的特征。

  Paragraph 5:■【A】 Evidence from other studies suggests that exclusion of fire results in markedly decreased plant-species richness, oftenwithan increase in tree density. ■【B】 There is generally little doubt that fire is a significant factor in maintaining savanna, certainly in most regions.■【C】 On certain sites, particularly in South America, savanna formation seems related to frequent cutting and burning of moist forests for pastureland. ■【D】 Increase in pastureland and subsequent overgrazing have resulted in an expansion of savanna.

  13. Look at the four squares [■] that indicate where the following sentence can be added to the passage.Where would the sentence best fit?

  In addition, humans have contributed to the conditions favoring the formation of savannas.

  Where would the sentence best fit? Click on a square to add the sentence to the passage.

  题型:句子插入题。答案是(C)

  解析:要插入的句子描述的是 savannas的形成原因,并且开头是in addition,证明是对前面句子的补充,前面句子说的应该是savannas形成的原因之一,对应了第二句。并且第三空后面的句子提到了cutting和burning,这些都是human activity,所以选 C。

  以上就是小编带来的托福阅读笔记之TPO31 Savanna Formation,希望能够和备考的大家一起学习。更多托福考试资讯请关注前程百利。

  您还可能关注:

  托福词汇记忆法

  托福口语全面解读

  托福阅读问题及攻克神器 

分享到:

相关推荐

托福阅读中的标点符合微不足道吗?

托福阅读事实信息题TPO2-2 The Origins of Cetaceans

托福机考口语的难点和突破点

托福考试