托福阅读事实信息题是阅读考试中比较常见的一种题型,tpo则是托福阅读备考最权威的材料,所以托福小编综合二者,为大家集中整理了tpo阅读中考察的事实信息题及其对应的解析,供大家参考使用。本文带来的是TPO29-3的事实信息题,一起来看看吧。
TPO29-3 The History of Waterpower
Paragraph 2:
The earliest waterpower mills were probably vertical-axis mills for grinding corn, known as Norse or Greek mills, which seem to have appeared during the first or second century B.C. in the Middle East and a few centuries later in Scandinavia. In the following centuries, increasingly sophisticated waterpower mills were built throughout the Roman Empire and beyond its boundaries in the Middle East and northern Europe. In England, the Saxons are thought to have used both horizontal0 and vertical-axis wheels. The first documented English mill was in the eighth century, but three centuries later about 5,000 were recorded, suggesting that every settlement of any size had its mill.
3.According to paragraph 2, what was true of the waterpower mills built throughout the Roman Empire?
O Most had horizontal-axis wheels
O Their design was based on mills that had long been used in Scandinavia
O Their design was more popular beyond the Empire’s boundaries than it was within the Empire.
O They are more advanced than the mills used in the Middle East at an earlier time.
解题:根据Throughout the roman empire定位到原文红色标注位置,对于waterpower mill的修饰是increasingly sophisticated也就是更复杂,更先进。因此选择D。
Paragraph 4:
But then steam power entered the scene, putting the whole future of waterpower in doubt. An energy analyst writing in the year 1800 would have painted a very pessimistic picture of the future for waterpower. The coal-fired steam engine was taking over, and the waterwheel was fast becoming obsolete. However, like many later experts, this one would have suffered from an inability to see into the future. A century later the picture was completely different: by then, the world had an electric industry, and a quarter of its generating capacity was water powered.
5.According to paragraph 4, which of the following was discovered as a result of scientific and technical investigations of waterpower conducted between 1650 and 1800?
O Some types of small waterwheel can produce as much horsepower as the very largest wheels.
O Waterwheels operate more efficiently when water falls away from their blades slowly than when water falls away quickly.
O Waterwheel efficiency can be improved by increasing the amount of kinetic energy water contains as it passes over a waterwheel’s blades.
O Unlike other types of waterwheels, the overshot wheel is capable of producing more than 60 horsepower units of energy.
解题:通过scientific and technical investigation定位到红色标注部分,后面几句就是调查的结果了,原文说输出的功率从1-60马力不等,水流越smooth,下落越慢,效率就越高。英雌,A选项,原文没提到。B选项正确。C. water contain的动能并不能改变,而是要尽可能的使其含有的动能释放出来。D提到了overshot wheel,对应本段最后一句。但是原文并没说这种轮就能输出高于60马单位的能量。
Paragraph 5:
The growth of the electric-power industry was the result of a remarkable series of scientific discoveries and development in electrotechnology during the nineteenth century, but significant changes in what we might now call hydro (water) technology also played their part. In 1832, the year of Michael Faraday’s discovery that a changing magnetic field produces an electric field, a young French engineer patented a new and more efficient waterwheel. His name was Nenoit Fourneyron, and his device was the first successful water turbine. (The word turbine comes form the Latin turbo: something that spins). The waterwheel, unaltered for nearly 2,000 years, had finally been superseded.
8.According to paragraph 5, why did waterpower become more importantly by 1900?
O Better waterwheel designs improved the efficiency of waterpower.
O Waterpower was needed to operate steam engines.
O Waterpower was used to generate electricity.
O Waterwheels became more efficient than coal-powered engines.
解题:这段第一句就指出了电力发展,然后又说水利能源的重大改变促进了电力发展。因此符合C选项。
Paragraph 6:
Half a century of development was needed before Faraday’s discoveries in electricity were translated into full-scale power stations. In 1881 the Godalming power station in Surrey, England, on the banks of the Wey River, created the world’s first public electricity supply. The power source of this most modern technology was a traditional waterwheel. Unfortunately this early plant experienced the problem common to many forms of renewable energy: the flow in the Wey River was unreliable, and the waterwheel was soon replaced by a steam engine.
11.The discussion of the history of electric power production in paragraph 6 supports which of the following?
O 1832 marked the beginning of the industrial production of electric power.
O Turbines using Benoit Fourneyron’s design were eventually used to generate electric power.
O benoit Fourneyron quickly applied Michael Faraday’s discovery about electric fields to acquire a pattern for a new and more efficient waterwheel.
O Practical advances in hydro technology were more important to the development of electric power than were advances in the theoretical understanding of electricity.
解题:上一段说Benoit Fourneyron的发现通过发明turbine得以应用。通过turbine就可以实现发电了。
Paragraph 7:
From this primitive start, the electric industry grew during the final 20 years of the nineteenth century at a rate seldom if ever exceeded by any technology. The capacity of individual power stations, many of them hydro plants, rose from a few kilowatts to over a megawatt in less than a decade.
12.According to paragraph 7, what problem did the early power station in the town of Godalming in Surrey, United Kingdom, face in providing electricity?
O The traditional waterwheel is used was not large enough to meet the demand for energy.
O The flow of the River Wey, on which the power station depended, was unreliable.
O The operators of the Godalming power station had little experience with hydro technology.
O The steam engine that turned the waterwheel was faulty and needed to be replaced.
解题:通过Godalming定位。往后阅读之后出现了unfortunately的转折,也就是要说遇到的问题了。“:”后面就是答案了。所以选B。
以上就是托福阅读TPO29-3中的事实信息题及其解析,大家可以在备考的时候参考复习,希望能够帮助大家的考前准备。最后前程百利祝大家都能取得理想的托福考试成绩。
您还可能关注:

