托福阅读笔记。说到托福阅读备考,TPO是必不可少的备考神器,通过TPO练习来更好的适应阅读考试的节奏。本文小编带来的是TPO25 The surface of Mars的学习笔记,希望能够与正在备考的大家一起进步。
TPO25 The surface of Mars
文章题材:地理学科——火星表面
常见词汇:
characteristic [.kæriktə'ristik] adj. 特有的,典型的n. 特性,特征,特
intermittently adv. 间歇地
efficient [i'fiʃənt] adj. 效率高的,胜任的
detailed [di'teild] adj. 详细的
liquid ['likwid] adj. 液体的,液态的n. 液体
channel ['tʃænl] n. 通道,频道,(消息)渠道,海峡,方法
typical ['tipikəl] adj. 典型的,有代表性的,特有的,独特的
impact ['impækt,im'pækt] n. 冲击(力), 冲突,影响(力)
enormous [i'nɔ:məs] adj. 巨大的,庞大的
complex ['kɔmpleks] adj. 复杂的,复合的,合成的
易错题解析:
Paragraph 1: The surface of Mars shows a wide range of geologic features, including huge volcanoes-the largest known in the solar system-and extensive impact cratering. Three very large volcanoes are found on the Tharsis bulge, an enormous geologic area near Mars’s equator. Northwest of Tharsis is the largest volcano of all: Olympus Mons, with a height of 25 kilometers and measuring some 700 kilometers in diameter at its base. The three large volcanoes on the Tharsis bulge are a little smaller-a “mere” 18 kilometers high.
2. According to paragraph 1, Olympus Mons differs from volcanoes on the Tharsis bulge in that Olympus Mons
○ Has more complex geologic features
○ Shows less impact cratering
○ Is taller
○ Was formed at a later time
题型:事实信息题。答案是(C)
解析:注意问的是Olympus M,以这个词做关键词定位至第三句,讲O是最大的,所以正确答案只能是C,比较高,如果不确定可以往下看到最后一句,说三个大的跟O比起来要小点儿,也说明O比较大,其他答案都没说。
Paragraph 5:As on the Moon, the extent of large impact cratering (i.e. craters too big to have been filled in by erosion since they were formed) serves as an age indicator for the Martian surface. Age estimates ranging from four billion years for Mars’s southern highlands to a few hundred million years in the youngest volcanic areas were obtained in this way.
11. According to paragraph 5, what have scientists been able to determine from studies of large impact cratering on Mars?
○ Some Martian volcanoes are much older than was once thought.
○ The age of Mars’s surface can vary from area to area.
○ Large impact craters are not reliable indicators of age in areas with high volcanic activity.
○ Some areas of the Martian surface appear to be older than they actually are.
题型:事实信息题。答案是(B)
解析:studies of large impact cratering on Mars 定位至首句,说是age indicator,但遗憾的是,凭这句只能排除 C,所以这道题只能读完这段,还好不长,答案在第二句,说南部和火山地区的不一样,也就是B说的不同地方age不同。
以上就是小编带来的托福阅读笔记之TPO25 The surface of Mars ,希望能够和备考的大家一起学习。更多托福考试资讯请关注前程百利。
您还可能关注:

