托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

托福阅读笔记之TPO27 Crafts in the Ancient Near East

信息来源:网络  发布时间:2015-06-30

  托福阅读笔记。说到托福阅读 备考,TPO是必不可少的备考神器,通过TPO练习来更好的适应阅读考试的节奏。本文小编带来的是TPO27 Crafts in the Ancient Near East的学习笔记,希望能够与正在备考的大家一起进步。

  TPO27 Crafts in the Ancient Near East

  文章题材:社会学科——古代近东的工匠

  常见词汇:

  limited ['limitid] adj. 有限的,被限制的

  sophisticated [sə'fistikeitid] adj. 诡辩的,久经世故的,精密的,老练的,尖端的

  urban ['ə:bən] adj. 城市的,都市的

  challenging ['tʃælindʒiŋ] adj. 大胆的(复杂的,有前途的,挑战的) n. 复杂

  evidence ['evidəns] n. 根据,证据v. 证实,证明

  relief [ri'li:f] n. 减轻,解除,救济(品), 安慰,浮雕,对比

  dominant ['dɔminənt] adj. 占优势的,主导的,显性的n. 主宰

  depict [di'pikt] vt. 描述,描绘

  neolithic [.ni:ə'liθik] adj. 新石器时代的

  documentation [.dɔkjumen'teiʃən] n. 文件,证明文件,史实,[计]文件编制

  易错题解析:

  While population estimates are notoriously unreliable, scholars assume that Uruk inhabitants were able to support themselves from the agricultural production of the field surrounding the city, which could be reached with a daily commute.

  1.which of the sentences below best express the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

  O Although scholars cannot accurately determine the size of the Uruk population, they know the citizens were not dependent on agriculture.

  O scholars do not have enough evidence to determine whether the agriculture areas just outside of Uruk were large enough to feed the city’s population.

  O Because city populations cannot feed themselves, scholars think the surrounding farms provided food to the people in Uruk.

  O Scholars believe that the inhabitants of Uruk were able to support themselves from product grown in field surrounding the city.

  题型:句子简化题。答案是(D)

  解析:找到句子主谓宾,主语是scholars,谓语assume,宾语是从句说“当地住民可以自给自足……”根据这些信息去对照选项,很容易得到D。A选项说不依赖于农业,与原文矛盾;B说学者不能确定农业产品是否够用,也不对;C的前半句就错了,并且原句也没有因果的逻辑关系,排除。

  Paragraph 4: Objects themselves suggest that they were the work of skilled professionals. In the late Uruk period(3500-3100 B.C.E.), there first appeared a type of object that remained characteristic for Mesopotamia throughout its entire history: the cylinder seal. ■This was a small cylinder, usually no more than 3 centimeters high and 2 centimeters in diameter, of shell, bone, faience (a glassy type of stoneware), or various types of stones, on which a scene was carved into the surface. ■When rolled over a soft material----primarily the clay of bullae (round seals), tablets, or clay lumps attached to boxes, jars, or door bolts----the scene would appear in relief, easily legible. ■The technological knowledge needed to carved it was far superior to that for stamp seals, which had happened in the early Neolithic period (approximately 10,000-5000 B.C.E.). ■

  13.Look at the four squares [■] that indicate where the following sentence could be added to the passage.

  When viewed on the curved surface of the cylinder, the image looked distorted, but the carved image served only as a mold.

  Where would the sentence best fit?

  题型:插入句子题。答案是(B)

  解析:这里要插入的句子是说这个印章的表面非常的扭曲,但只是作为了一个模型。这里出现了转折。那证明后面应该会出现与其相反的态度的描述。A处刚开始描述印章的样子,到B处插入句子非常流畅,自然而然的说到了印章的表面。B处之后出现了转折说印在软质地材料上的图案非常清晰。逻辑合理。C,D逻辑都不通。

  以上就是小编带来的托福阅读笔记之TPO27 Crafts in the Ancient Near East ,希望能够和备考的大家一起学习。更多托福考试资讯请关注前程百利。

  您还可能关注:

  托福词汇记忆法

  托福口语全面解读

  托福阅读问题及攻克神器 

分享到:

相关推荐

托福阅读笔记之TPO25 The surface of Mars

托福阅读笔记之TPO24 Lake water

托福阅读笔记之TPO23 Urban Climates

托福考试