托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

托福阅读笔记之TPO32 Plant Colonization

信息来源:网络  发布时间:2015-06-30

  托福阅读笔记。说到托福阅读备考,TPO是必不可少的备考神器,通过TPO练习来更好的适应阅读考试的节奏。本文小编带来的是TPO32 Plant Colonization的学习笔记,希望能够与正在备考的大家一起进步。

  TPO32 Plant Colonization

  文章题材:生物学科——植物定居

  常见词汇:

  temporal ['tempərəl] adj. 当时的,暂时的,现世的 n. 世间的

  reproduce [.ri:prə'dju:s] v. 再生,复制,生殖

  variation [.vɛəri'eiʃən] n. 变化,变动,变种,变奏曲

  effectively [i'fektivli] adv. 事实上,有效地

  plentiful ['plentifəl] adj. 丰富的,多的,充裕的

  prose [prəuz] adj. 散文的n. 散文

  produce [prə'dju:s] n. 产品,农作物vt. 生产,提出,引起

  efficient [i'fiʃənt] adj. 效率高的,胜任的

  prior ['praiə] adj. 优先的,更重要的,在前的

  species ['spi:ʃiz] n. (单复同)物种,种类

  易错题解析:

  Paragraph 1: Both the rate of invasion and the rate of extinction vary greatly among different plant species. Pioneer species—those that occur only in the earliest stages of colonization—tend to have high rates of invasion because they produce very large numbers of reproductive propagules (seeds, spores, and so on) and because they have an efficient means of dispersal (normally, wind).

  5.Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage (paragraph 2)? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

  A.The seeds of pioneer species are usually carried by the wind to fertile sites, where they reproduce very efficiently.

  B.Pioneer species are successful invaders because they produce lots of seeds that are dispersed effectively.

  C.Pioneer species produce their largest numbers of propagules during the earliest stages of their colonization.

  D.Pioneer species reproduce very quickly and efficiently because they produce very large number of seeds.

  题型:推论题。答案是(B)

  解析:原句强调了先锋物种入侵速度快的两个原因,一是能够产生大量可繁殖的种子,二是拥有有效的传播途径。原句和fertile sites没有关系,A错;C没有提到种子的繁殖力;D没有提到传播途径,只有B满足原句的条件。

  14.The ecology of a site is changed through its colonization by new plants that arrive and grow there.

  A.The species that first colonize a disturbed site are typically ones that produce a large number of efficiently dispersed seeds.

  B.Plants that cannot successfully compete with other species can invade and colonize a site only if it is fertile and moist, such as a plowed field.

  C.Pioneer species arrive at a site first but have lower survival rates than do species that arrive later.

  D.Producing seeds that germinate at various times over long periods allows some plants to colonize sites that only occasionally present the right conditions for growth.

  E.Large, long-lived seeds tend to result in large seed banks with short germination periods requiring favorable environmental conditions for development.

  F.The successive appearance and disappearance of species on a site is a result of variation in species' rates of invasion, growth, and survival.

  题型:文章总结题。答案是(A)(D)(F)

  解析:A选项: 对应第2段的核心意思,第2句话;

  B选项: 原文中没有明确说明的信息;

  C选项: 违背原文意思,第三段最后一句;

  D选项: 对应第4段的核心意思;

  E选项: requiring favorable environmental conditions for development是原文中没有明确说明的信息;

  F选项: 对应第5段的核心意思。

  以上就是小编带来的托福阅读笔记之TPO32 Plant Colonization,希望能够和备考的大家一起学习。更多托福考试资讯请关注前程百利。

  您还可能关注:

  托福词汇记忆法

  托福口语全面解读

  托福阅读问题及攻克神器 

分享到:

相关推荐

托福阅读笔记之TPO28 Groundwater

托福阅读笔记之TPO27 Crafts in the Ancient Near East

托福阅读笔记之TPO26 能源与工业革命

托福考试