说到托福阅读备考,TPO是必不可少的备考神器,通过TPO练习来更好的适应阅读考试的节奏。本文小编带来的托福阅读笔记是TPO8 The city of Teotihuacán的内容,希望能够与正在备考的大家一起进步。
TPO8 The city of Teotihuacán
文章题材:社会科学――特奥蒂瓦坎的发展史
常见词汇:
rival['raivəl]n. 对手,同伴,竞争者adj. 竞争的
valuable['væljuəbl]adj. 贵重的,有价值的
variety[və'raiəti]n. 多样,种类,杂耍
scarce[skɛəs]adj. 缺乏的,不足的,稀少的,罕见的
inactivityn. 静止;不活泼;休止状态;不放射性
commodity[kə'mɔditi]n. 商品,日用品
prosperity[prɔs'periti]n. 繁荣,兴旺
indicate['indikeit]v. 显示,象征,指示 v. 指明,表明
factor['fæktə]n. 因素,因子 vt. 把 ... 因素包括
presence['prezns]n. 出席,到场,存在
易错题解析:
Paragraph 3: This last factor is at least circumstantially implicated in Teotihuacán’s rise. Prior to 200 B.C., a number of relatively small centers coexisted in and near the Valley of Mexico. Around this time, the largest of these centers, Cuicuilco, was seriously affected by a volcanic eruption, with much of its agricultural land covered by lava. With Cuicuilco eliminated as a potential rival, any one of a number of relatively modest towns might have emerged as a leading economic and political power in Central Mexico. The archaeological evidence clearly indicates, though, that Teotihuacán was the center that did arise as the predominant force in the area by the first century A.D.
7. What can be inferred from paragraph 3 about Cuicuilco prior to 200 B.C.?
○It was a fairly small city until that date.
○It was located outside the Valley of Mexico.
○It emerged rapidly as an economical and political center.
○Its economy relied heavily on agriculture.
题型:推论题。答案是(D)
解析:关键词为Cuicuilco prior to 200 B.C,定位于第二句和第三句。根据“the largest of these centers, Cuicuilco, was seriously affected by a volcanic eruption, with much of its agricultural land covered by lava.”可知火山爆发对当地农业造成了重大破坏,由此这个地方was seriously affected, 可推断出D选项:这个地方的经济主要依赖于农业。A选项与原文内容相反,B和C选项原文未提及。
语法点:被动语态、介词短语作状语的用法。
易错选项:(C)。
Paragraph 6: The picture of Teotihuacán that emerges is a classic picture of positive feedback among obsidian mining and working, trade, population growth, irrigation, and religious tourism. The thriving obsidian operation, for example, would necessitate more miners, additional manufacturers of obsidian tools, and additional traders to carry the goods to new markets. All this led to increased wealth, which in turn would attract more immigrants to Teotihuacán. The growing power of the elite, who controlled the economy, would give them the means to physically coerce people to move to Teotihuacán and serve as additions to the labor force. More irrigation works would have to be built to feed the growing population, and this resulted in more power and wealth for the elite.
12. In paragraph 6, the author discusses “The thriving obsidian operation” in order to
○explain why manufacturing was the main industry of Teotihuacán
○give an example of an industry that took very little time to develop in Teotihuacán
○Illustrate how several factors influenced each other to make Teotihuacán a powerful and wealthy city
○explain how a successful industry can be a source of wealth and a source of conflict at the same time
题型:修辞目的题。答案是(C)
解析:本段的topic sentence提到“The picture of Teotihuacán that emerges is a classic picture of positive feedback among obsidian mining and working, trade, population growth, irrigation, and religious tourism.”, 意为“展现出来的特奥蒂瓦坎的生活图景是一种经典的在黑曜岩矿产和交易,人口的增长,灌溉的扩张,还有宗教旅游业之间的良性反馈”。后面举例子正是要具体说明这些因素是怎样相互影响使Teotihuacán成为强大而富有的城市的,即选项C。A 、B未提及,D选项文章并未提到conflict。
语法点:定语从句、介词短语作后置定语的用法。
以上就是小编带来的托福阅读笔记之TPO8 The city of Teotihuacán,希望能够和备考的大家一起学习。更多托福考试资讯请关注前程百利。
您还可能关注:

