托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

托福阅读笔记之TPO12 Which Hand Did They Use

信息来源:网络  发布时间:2015-07-28

  说到托福阅读 备考,TPO是必不可少的备考神器,通过TPO练习来更好的适应阅读考试的节奏。本文小编带来的托福阅读笔记是TPO12 Which Hand Did They Use的内容,希望能够与正在备考的大家一起进步。

  TPO12 Which Hand Did They Use

  文章题材:生物学科——使用哪只手

  常见词汇:

  multiple['mʌltipl]adj. 许多,多种多样的n. 倍数,并联

  neolithic[.ni:ə'liθik]adj. 新石器时代的

  primary['praiməri]adj. 主要的,初期的,根本的,初等教育的

  initiate[i'niʃieit]n. 创始人adj. 新加入的

  brush[brʌʃ]n. 刷子,画笔n. 灌木丛

  depict[di'pikt]vt. 描述,描绘

  essential[i'senʃəl]n. 要素,要点adj. 必要的,重要的

  muscular['mʌskjulə]adj. 肌肉的,肌肉发达的

  assist[ə'sist]n. 帮助,协助,协助的器械vt. 帮助,

  characteristic[.kæriktə'ristik]adj. 特有的,典型的

  易错题解析:

  Paragraph 2: Cave art furnishes other types of evidence of this phenomenon. Most engravings, for example, are best lit from the left, as befits the work of right-handed artists, who generally prefer to have the light source on the left so that the shadow of their hand does not fall on the tip of the engraving tool or brush. In the few cases where an Ice Age figure is depicted holding something, it is mostly, though not always, in the right hand.

  4. Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

  ○ Right-handed artists could more easily have avoided casting shadows on their work, because engravings in prehistoric caves were lit from the left.

  ○ The tips of engraving tools and brushes indicate that these instruments were used by right-handed artists whose work was lit from the left.

  ○ The best lighting for most engravings suggests that they were made by right-handed people trying to avoid the shadow of their hands interfering with their work.

  ○ Right-handed artists try to avoid having the brush they are using interfere with the light source.

  题型:句子简化题。答案是(C)

  解析:原句主干为engravings are lit from the left,as引导的非限制性定语从句修饰主干,who引导的定语从句修饰right-handed artists。译为“例如,大多数的雕版都是左起的光照最好,这是为了配合惯用右手的工匠的工作,他们一般喜欢让光线从左边照过来以便他们手的影子不会投射在雕板工具或是刷子的末端”。C项是原句的改写。

  A项在原文中没有提及;B项改变了原文的结构同时意思也发生了变化;D项则完全改变了原文的意思。

  易错选项:(B)。

  Paragraph 7: About 90 percent of modern humans are right-handed: we are the only mammal with a preferential use of one hand. The part of the brain responsible for fine control and movement is located in the left cerebral hemisphere, and the findings above suggest that the human brain was already asymmetrical in its structure and function not long after 2 million years ago. Among Neanderthalers of 70,000–35,000 years ago, Marcellin Boule noted that the La Chapelle-aux-Saints individual had a left hemisphere slightly bigger than the right, and the same was found for brains of specimens from Neanderthal, Gibraltar, and La Quina.

  12. What is the author's primary purpose in paragraph 7?

  ○ To illustrate the importance of studying the brain

  ○ To demonstrate that human beings are the only mammal to desire fine control of movement

  ○ To contrast the functions of the two hemispheres of the brain

  ○ To demonstrate that right-hand preference has existed for a long time

  题型:修辞目的题。答案是(D)

  解析:问整段的目的,找中心句,但不幸的是,第一句不是中心句,而且这段也没有中心句。但第一句说人类是唯一有左右撇子现象的动物,接着说控制运动的左脑较大。最后说早在很久以前就有了这一的现象,能够对应选项D。

  原文没有强调importance of studying the brain,A错;文中没有和动物相比,所以B错,没有进行左右脑的对比,所以C错。

  易错选项:(B)

  以上就是小编带来的托福阅读笔记之TPO12 Which Hand Did They Use,希望能够和备考的大家一起学习。更多托福考试资讯请关注前程百利。

  您还可能关注:

  托福词汇记忆法

  托福口语全面解读

  托福阅读问题及攻克神器 

分享到:

相关推荐

托福阅读笔记之TPO12 Water in the Desert

托福阅读备考必备三项

托福常考词汇完整版(22)

托福考试