说到托福阅读备考,TPO是必不可少的备考神器,通过TPO练习来更好的适应阅读考试的节奏。本文小编带来的托福阅读笔记是TPO12 Water in the Desert的内容,希望能够与正在备考的大家一起进步。
TPO12 Water in the Desert
文章题材:环境科学——沙漠中的水源
常见词汇:
source [sɔ:s] n. 发源地,来源,原始资料
limestone ['laimstəun] n. 石灰石
vague [veig] adj. 模糊的,不明确的,犹豫不决的,茫然的
originate [ə'ridʒineit] vt. 发起vi. 开始
drain [drein] n. 下水道,排水沟,消耗v. 耗尽,排出
flowing ['fləuiŋ] adj. 流动的;平滑的;上涨的 v. 流动;起源;上涨
issue ['iʃju:] n. 发行物,期刊号,争论点
define [di'fain] v. 定义,解释,限定,规定
leak [li:k] n. 漏洞v. 漏,渗
dam [dæm] n. 水坝,堤,障碍物
易错题解析:
Paragraph 1: Rainfall is not completely absent in desert areas, but it is highly variable. An annual rainfall of four inches is often used to define the limits of a desert. The impact of rainfall upon the surface water and groundwater resources of the desert is greatly influenced by landforms. Flats and depressions where water can collect are common features, but they make up only a small part of the landscape.
1. Which of the following statements about annual rainfall can be inferred from paragraph 1?
○Flat desert areas receive more annual rainfall than desert areas with mountains.
○Areas that receive more than four inches of rain per year are not considered deserts.
○Many areas receive less than four inches of annual rainfall, but only a few are deserts.
○Annual rainfall has no impact on the groundwater resources of desert areas.
题型:推论题。答案是(B)
解析:annual rainfall为题干关键词,回归原文定位信息为An annual rainfall of four inches is often used to define the limits of a desert.,本句话意为“通常一年以内降雨次数少于4英寸是定义沙漠的限定条件”,所以答案B为正确答案,“每年降雨量大于4英寸的不可以认为是沙漠”是对原文的反推。
A 和C项信息错误。D项的内容有误。
易错选项:(D)。
Paragraph 4: Regularly flowing rivers and streams that originate within arid lands are known as "endogenous." These are generally fed by groundwater springs, and many issue from limestone massifs, such as the Atlas Mountains in Morocco. Basaltic rocks also support springs, notably at the Jabal Al-Arab on the Jordan-Syria border. ■Endogenous rivers often do not reach the sea but drain into inland basins, where the water evaporates or is lost in the ground. ■Most desert streambeds are normally dry, but they occasionally receive large flows of water and sediment. ■
Paragraph 5: Deserts contain large amounts of groundwater when compared to the amounts they hold in surface stores such as lakes and rivers. ■But only a small fraction of groundwater enters the hydrological cycle—feeding the flows of streams, maintaining lake levels, and being recharged (or refilled) through surface flows and rainwater.
12. Look at the four squares [■] that indicate where the following sentence could be added to the passage
These sudden floods provide important water supplies but can also be highly destructive.
Where would the sentence best fit?
题型:句子插入题。答案是(B)
解析:关键词是These sudden floods,它表明前面肯定提到过These sudden floods或者和它同意的句子,发现只有C项前面Most desert streambeds are normally dry, but they occasionally receive large flows of water and sediment.中的large flows of water对应these sudden floods。所以答案选C。
A选项前后文都在说Endogenous rivers,不对;B选项前后说因为蒸发导致干旱,所以不能插入;D选项前后文虽然有转折,但是承接上文的描述,也不能插入。
以上就是小编带来的托福阅读笔记之TPO12 Water in the Desert,希望能够和备考的大家一起学习。更多托福考试资讯请关注前程百利。
您还可能关注:

