说到托福阅读备考,大家首先想到的肯定是OG和TPO。作为托福必不可少的备考神器,通过TPO练习来更好的适应考试的节奏。本文对TPO15 Glacier Formation这篇文章的题材和部分题目进行了简单的分析,希望能够给正在备考托福阅读的大家带来一些参考的作用。
TPO15 Glacier Formation
文章题材:环境学科——冰川形成
常见词汇:
melted [meltid] adj. 融化的;溶解的 v. 融化;溶解
exaggerated [ig'zædʒəreitid] adj. 言过其辞的,夸大的
illustrate ['iləstreit] v. 举例说明,(为书)作插图,图解
accumulation [ə.kju:mju'leiʃən] n. 积聚,累积,积聚物
accumulate [ə'kju:mjuleit] vt. 积聚,累加,堆积vi. 累积
sufficient [sə'fiʃənt] adj. 足够的,充分的
hypothetical ['haipəu'θetikəl] adj. 假设的,假定的,爱猜想的
indicate ['indikeit] v. 显示,象征,指示v. 指明,表明
characteristic [.kæriktə'ristik] adj. 特有的,典型的n. 特性,特征
precipitation [pri.sipi'teiʃən] n. 坠落,沉淀,凝结,冰雹,降雨量,仓促
易错题解析:
Paragraph 2: Glaciers are open systems, with snow as the system’s input and meltwater as the system's main output. The glacial system is governed by two basic climatic variables: precipitation and temperature. For a glacier to grow or maintain its mass, there must be sufficient snowfall to match or exceed the annual loss through melting, evaporation, and calving, which occurs when the glacier loses solid chunks as icebergs to the sea or to large lakes. If summer temperatures are high for too long, then all the snowfall from the previous winter will melt. Surplus snowfall is essential for a glacier to develop. A surplus allows snow to accumulate and for the pressure of snow accumulated over the years to transform buried snow into glacial ice with a depth great enough for the ice to flow. Glaciers are sometimes classified by temperature as faster-flowing temperate glaciers or as slower-flowing polar glaciers.
6. Paragraph 2 implies that which of the following conditions produces the fastest moving glaciers?
○A climate characteristic of the polar regions
○A thick layer of ice in a temperate climate
○Long, warm summers
○Snow, firn, and ice that have been buried for several years
题型:推论题。答案是(B)
解析:题干关键词为the fastest moving glaciers。所以回归原文定位至最后一句话“Glaciers are sometimes classified by temperature as faster-flowing temperate glaciers or as slower-flowing polar glaciers.(冰川有时候按照温度可以分为快速流动的温带冰川和慢速流动的极地冰川)”,从这句话可知,glacier要动得快的话,首先必须位于temperate area。再根据倒数第二句话中的“to transform buried snow into glacial ice with a depth great enough for the ice to flow”可知,glacier要想移动的话,还必须足够厚才行(这在第一段里也提到了)。所以B选项“在温带气候条件下的厚冰”正确。
易错选项:(C)。
Paragraph1: Glaciers are slowly moving masses of ice that have accumulated on land in areas where more snowfalls during a year than melts. Snow falls as hexagonal crystals, but once on the ground, snow is soon transformed into a compacted mass of smaller, rounded grains. ■As the air space around them is lessened by compaction and melting, the grains become denser. ■With further melting, refreezing, and increased weight from newer snowfall above, the snow reaches a granular recrystallized stage intermediate between flakes and ice known as firn. ■With additional time, pressure, and refrozen meltwater from above, the small firn granules become larger, interlocked crystals of blue glacial ice. ■When the ice is thick enough, usually over 30 meters, the weight of the snow and firn will cause the ice crystals toward the bottom to become plastic and to flow outward or downward from the area of snow accumulation.
13. Look at the four squares [■] that indicate where the following sentence could be added to the passage.
Firn has the appearance of wet sugar, but it is almost as hard as ice.
Where would the sentence best fit?
题型:句子插入题。答案是(A)
解析:本句话在解释firn的特点,关键词就是Firn,前面肯定提到了firn。观察四个选项前的话可知,第二个空前面的话“… the snow reaches a granular recrystallized stage intermediate between flakes and ice known as firn”给firn下了定义,也是第一次提到firn。所以要插入的句子放到它后面最符合逻辑,后面的话是在进一步解释刚提出的概念,所以答案C正确。
以上就是小编带来的托福阅读浅析之TPO15 Glacier Formation,希望能够帮助大家进行备考。更多托福考试资讯请关注前程百利。
您还可能关注:

