托福阅读修辞目的题是阅读考试中比较常见的一种题型,tpo则是托福阅读备考最权威的材料 ,所以托福小编综合二者,为大家集中整理了tpo阅读中考察的修辞目的题及其对应的解析,供大家参考使用。本文带来的是TPO3-2的修辞目的题,一起来看看吧。
TPO3-2 Depletion of the Ogallala Aquifer
Paragraph 3
The first wells were drilled into the Ogallala during the drought years of the early 1930’s. The ensuing rapid expansion of irrigation agriculture, especially from the 1950’s onward, transformed the economy of the region. More than 100,000 wells now tap the Ogallala. Modern irrigation devices, each capable of spraying 4.5 million liters of water a day, have produced a landscape dominated by geometric patterns of circular green islands of crops. Ogallala water has enabled the High Plains region to supply significant amounts of the cotton, sorghum, wheat, and corn grown in the United States. In addition, 40 percent of American grain-fed beef cattle are fattened here.
5. In paragraph 3, why does the author provide the information that 40 percent of American cattle are fattened in the High Plains?
○To suggest that crop cultivation is not the most important part of the economy of the High Plains
○To indicate that not all economic activity in the High Plains is dependent on irrigation
○To provide another example of how water from the Ogallala has transformed the economy of the High Plains
○To contrast cattle-fattening practices in the High Plains with those used in other region of the United States
解析:修辞目的题,40%明显是一个例子,往前看,说这个地方的水养活了high plains地区的很多农作物,in addition说明进一步,也就是除了农业还有牧业,所以是C,provide another example,没有说农业和牧业谁重要,A错;牧业确实不依赖灌溉,但也依赖这个地方的水,所以B无关;没有对比,D错
[3]20世纪30年代初,奥加拉拉正处于干旱时期,人们打出了第一口井。灌溉农业的迅速扩张,特别是20世纪50年代之后,改变了这一地区的经济。目前人们已经在奥加拉拉地区共开凿了10万多口井。日喷水量达到450万升的现代灌溉设备,形成了一个圆形绿岛作物为主的景观。奥加拉拉蓄水层支撑了北美大平原地区棉花、高粱、小麦、玉米的灌溉需求。此外,美国40%谷饲养的肉牛在这里被育肥。
以上就是托福阅读TPO3-2中的修辞目的题及其解析,大家可以在备考的时候参考复习,希望能够帮助大家的考前准备。最后前程百利祝大家都能取得理想的托福考试成绩。
您还可能关注:

