托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

托福阅读修辞目的题合集之TPO7-3

信息来源:网络  发布时间:2015-08-11

  托福阅读修辞目的题是阅读考试中比较常见的一种题型,tpo则是托福阅读备考最权威的材料 ,所以托福小编综合二者,为大家集中整理了tpo阅读中考察的修辞目的题及其对应的解析,供大家参考使用。本文带来的是TPO7-3的修辞目的题,一起来看看吧。

  TPO7-3 Agriculture, Iron, and the Bantu Peoples

  Paragraph 3

  Iron came from West Asia, although its routes of diffusion were somewhat different than those of agriculture. Most of Africa presents a curious case in which societies moved directly from a technology of stone to iron without passing through the intermediate stage of copper or bronze metallurgy, although some early copper-working sites have been found in West Africa. Knowledge of iron making penetrated into the forest and savannahs of West Africa at roughly the same time that iron making was reaching Europe. Evidence of iron making has been found in Nigeria, Ghana, and Mali.

  6.What function does paragraph 3 serve in the organization of the passage as a whole

  ○It contrasts the development of iron technology in West Asia and West Africa.

  ○It discusses a non-agricultural contribution to Africa from Asia.

  ○It introduces evidence that a knowledge of copper working reached Africa and Europe at the same time.

  ○It compares the rates at which iron technology developed in different parts of Africa.

  解析:问整段在文章中的作用,看首句。说铁也是从西亚来的,但跟农业扩散的线路不同,所以答案是B,亚洲对非洲的除农业之外的影响;A没说;C和D只是段落中的小细节,不足以呈现整段的作用

  [3]铁器来自于西亚,虽然它传播的路径跟农业技术的不同。大部分非洲表现出一种奇怪的现象,那就是他们社会直接从石器时代进步到铁器时代,而没有经过中间过渡的铜器或青铜器冶金术,尽管在西亚发现了一些早期使用铜器的地区。冶铁技术在差不多到达欧洲的同时,就穿过了森林和大草原到达非洲。在尼日尼亚,加纳和马里发现了制作铁器的证据。

  以上就是托福阅读TPO7-3中的修辞目的题及其解析,大家可以在备考的时候参考复习,希望能够帮助大家的考前准备。最后前程百利祝大家都能取得理想的托福考试 成绩。

  您还可能关注:

  托福词汇记忆法

  托福口语全面解读

  托福阅读问题及攻克神器 

分享到:

相关推荐

托福词汇常见后缀(一)

托福阅读材料之摄影发展史

托福阅读修辞目的题合集之TPO7-3

托福考试