在托福阅读备考的过程中,易错题分析是很重要的一步,从这个过程中,考生可以把握自己的优劣势,找到自己存在的解题思路问题。对于托福阅读TPO中的题目,大家更要仔细研究,从中找到薄弱题型。接下来就是前程百利小编为考生带来的TPO10 Seventeenth-Century European Economic Growth(17世纪欧洲经济发展)中的易错题分析。
文章题材:社会科学
常见词汇:
Funds n. 基金;资金,现金(fund的复数) v. 提供资金
population[.pɔpju'leiʃən] n. 人口 ,(全体)居民,人数
cultivation[.kʌlti'veiʃən] n. 教化,培养,耕作
established[is'tæbliʃt] adj. 已被确认的,确定的,建立的,制定的
function['fʌŋkʃən] n. 功能,函数,职务,重大聚会vi. 运行
extended[iks'tendid] adj. 延续的,广大的,扩大范围的
infusion[in'fju:ʒən] n. 注入,灌输,激励,泡制
supply[sə'plai] n. 补给,供给,供应,贮备vt. 补给,供
glance[glɑ:ns] v. 一瞥,扫视,匆匆一看,反光,闪烁,掠过
improvement[im'pru:vmənt] n. 改进,改善
易错题解析:
Paragraph 1: In the late sixteenth century and into the seventeenth, Europe continued the growth that had lifted it out of the relatively less prosperous medieval period (from the mid 400s to the late 1400s). Among the key factors behind this growth were increased agricultural productivity and an expansion of trade.
1. According to paragraph 1, what was true of Europe during the medieval period?
○ Agricultural productivity declined.
○ There was relatively little economic growth.
○ The general level of prosperity declined.
○ Foreign trade began to play an important role in the economy.
题型:事实信息题。答案是(B)
解析:以medieval period做关键词定位至第一句,说medieval period不那么prosperous繁荣,但如果只看这句的话很容易错选答案C,C的decline叫做减少,也就是说C说medieval时期prosperity下降了,但原文说不prosperous,是一种低的状态,不是下降的趋势,所以C错;而B的经济几乎没有增长是less prosperous的同义替换,正确;A与C错的原因类似;D原文未提及。
语法点:定语从句和倒装。
易错选项:(C)。
Paragraph 5: More extended trading networks also helped develop Europe's economy in this period. English and Dutch ships carrying rye from the Baltic states reached Spain and Portugal. Population growth generated an expansion of small-scale manufacturing, particularly of handicrafts, textiles, and metal production in England, Flanders, parts of northern Italy, the southwestern German states, and parts of Spain. Only iron smelting and mining required marshaling a significant amount of capital (wealth invested to create more wealth).
7. Why does the author mention that English and Dutch ships carrying rye from the Baltic states reached Spain and Portugal?
○ To suggest that England and the Netherlands were the two most important trading nations in seventeenth-century Europe
○ To suggest how extensive trading relations were
○ To contrast the importance of agricultural products with manufactured products
○ To argue that shipping introduced a range of new products
题型:修辞目的题。答案是(B)
解析:整个句子是一个细节,所以看前一句,也就是本段的中心句,说不断扩展的贸易网络有助于当时欧洲经济发展,紧接着就给出了荷兰和英国的船到了西班牙和葡萄牙,用来证明贸易的扩展,所以答案是B,其他的都不对。
语法点:并列的用法。
以上就是前程百利小编为考生带来的TPO10 Seventeenth-Century European Economic Growth(17世纪欧洲经济发展)中的易错题分析。从以上的问题可以看出,考生在句子成分和一些句子逻辑方面有问题,可以着重注意这些方面的备考。预祝大家托福考试取得好成绩!

