托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

托福阅读修辞目的题合集之TPO34-2

信息来源:网络  发布时间:2015-08-27

  托福阅读修辞目的题是阅读考试中比较常见的一种题型,tpo则是托福阅读 备考最权威的材料,所以托福小编综合二者,为大家集中整理了tpo阅读中考察的修辞目的题及其对应的解析,供大家参考使用。本文带来的是TPO34-2的修辞目的题,一起来看看吧。

  TPO34-2 The Development of Steam Power

  【2】As this early energy crisis grew worse, Britain looked toward its abundant and widely scattered reserves of coal as an alternative to its vanishing wood. Coal was first used in Britain in the late Middle Ages as a source of heat. By 1640 most homes in London were heated with it, and it also provided heat for making beer, glass, soap, and other products. Coal was not used, however, to produce mechanical energy or to power machinery. It was there that coal’s potential wad enormous.

  4. Why are “beer, glass, soap, and other products” mentioned in the discussion of Britain’s energy?

  A) To help explain why the energy crisis was so severe

  B) To show that despite the energy crisis and as early as 1640, London homes were advanced and well supplied

  C) To emphasize that after 1640, British homes required energy for more than heat

  D) To indicate that coal had been used for the production of certain products before the eighteenth century

  答案:D

  解析:该信息为例子,起支持论证的作用。服务的对象为Coal was first used in Britain in the late Middle Ages as a source of heat 迷惑选项 A,B,C原文均无提及。

  【6】The economic consequence of these technical innovations in steam power was a great boom in the British iron industry. In 1740 annual British iron production was only 17:000 tons, but by 1844: with the spread of coke smelting and the impact of Cort’s inventions, it had increased to 3,000:000 tons. This was a truly amazing expansion. Once scarce and expensive, iron became cheap, basic, andindispensable to the economy.

  10. In paragraph 6, why does the author compare British iron production in 1740 with that of 1844?

  A) To contrast the amounts of iron needed in Britain in two different centuries

  B) To illustrate how easy it was to make money using Cort’s invention

  C) To demonstrate the tremendous growth of the iron industry in Britain

  D) To demonstrate how inexpensive coal had become

  答案:C

  解析:该信息起支持论证的作用,服务的对象为The economic consequence of these technical innovations in steam power was a great boom in the British iron industry. 迷惑选项A,B,D原文均无提及该信息。

  以上就是托福阅读TPO34-2中的修辞目的题及其解析,大家可以在备考的时候参考复习,希望能够帮助大家的考前准备。最后前程百利祝大家都能取得理想的托福考试 成绩。

  您还可能关注:

  托福词汇记忆法

  托福口语全面解读

  托福阅读问题及攻克神器 

 

分享到:

相关推荐

托福阅读练习 植物细胞构成

托福阅读修辞目的题合集之TPO34-3

托福阅读修辞目的题合集之TPO34-2

托福考试