否定事实信息题是托福阅读十大题型之一,本文小编为大家介绍托福阅读否定事实信息题的题型特点和解题方法,并结合例题为大家讲解这类题的解法,一起来看一下吧。
课程目录
1. 题型特点
2. 解题方法
3. 例题分析
1. 题型特点
1)题干中有“Except”字样;
2)考查考生对文章细节的理解;
3)排除法。
2. 解题方法
1)找到题干的关键词;
2)结合各选项的关键词定位原文;
3)核对信息,对错误选项进行排除。
3. 例题分析
例1:According to the paragraph, the Democrats were supported by all of the following groups EXCEPT:
A. workers unhappy with the new industrial system
B. planters involved in international trade
C. rising entrepreneurs
D. individuals seeking to open the economy to newcomers
解析:题目要求我们找出一个不支持民主党派的选项。根据题干中的关键词,定位到原文“Democrats attracted farmers isolated from the market or uncomfortable with it, workers alienated from the emerging industrial system, and rising entrepreneurs who wanted to break monopolies and open the economy to newcomers like themselves.”A选项对应原文的“workers alienated from the emerging industrial system”;C、D选项对应原文的“rising entrepreneurs who wanted to break monopolies and open the economy to newcomers like themselves”;A选项不是民主党派的支持者,它是辉格党的支持者。因此,这道题应该选择B选项。
例2:All of the following are mentioned paragraph 7 as contributing to the longevity of an oak tree EXCEPT:
A. the capacity to create shade
B. leaves containing tannin
C. the ability to withstand mild droughts and fire
D. the large number of acorns the tree produces
解析:题干问的是哪个选项不是橡树长寿的原因。A选项对应原文中的“An oak tree is a good example of a competitor. A massive oak claims its ground for 200 years or more, outcompeting all other would-be canopy trees by casting a dense shade and drawing up any free water in the soil.”;B选项对应原文中的“The leaves of an oak tree taste foul because they are rich in tannins, a chemical that renders them distasteful or indigestible to many organisms. The tannins are part of the defense mechanism that is essential to longevity.”;C选项对应原文中的“Once an oak tree becomes established, it is likely to survive minor cycles of drought and even fire.”D选项错误,与原文信息“Although oaks produce thousands of acorns, the investment in a crop of acorns is small compared with the energy spent on building leaves, trunk, and roots.”相反,因此这道题应该选择D选项。
例3:All of the following are mentioned in the passage as contributing to desertification EXCEPT:
A. soil erosion
B. global warming
C. Insufficient irrigation
D. the raising of livestock
解析:题干问的是哪个选项不是导致沙漠化的原因。A选项对应原文“Desertification is accomplished primarily through the loss of stabilizing natural vegetation and the subsequent accelerated erosion of the soil by wind and water. In some cases the loose soil is blown completely away, leaving a stony surface...”;B选项对应原文“Continued gradual global warming has produced an increase in aridity for some areas over the past few thousand years.”;D选项对应原文“The consequence of an excessive number of livestock grazing in an area are the reduction of the vegetation cover and the trampling and pulverization of the soil.”;C选项与原文信息相反,不是导致沙漠化的原因,因此这道题应该选择C选项。
以上就是有关托福阅读否定事实信息题的介绍,希望能给考生的学习带来帮助。最后,小编祝愿各位考生在托福考试中取得好成绩!
您还可能关注:

