托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

托福阅读事实信息题合集之TPO12-1

信息来源:网络  发布时间:2015-06-03

  托福阅读事实信息题是阅读考试中比较常见的一种题型,tpo则是托福阅读 备考最权威的材料,所以托福小编综合二者,为大家集中整理了tpo阅读中考察的事实信息题及其对应的解析,供大家参考使用。本文带来的是TPO12-1的事实信息题,一起来看看吧。

  TPO12-1 Which Hand Did They Use

  Paragraph 3:

  Clues to right-handedness can also be found by other methods. Right-handers tend to have longer, stronger, and more muscular bones on the right side, and Marcellin Boule as long ago as 1911 noted the La Chapel le-aux-Saints Neanderthal skeleton had a right upper arm bone that was noticeably stronger than the left. Similar observations have been made on other Neanderthal skeletons such as La Ferrassie I and Neanderthal itself.

  6. According to paragraph 3, the La Chapelle-aux-Saints Neanderthal skeleton can be identified as right-handed because

  ○ other Neanderthal skeletons found nearby are also right-handed

  ○ the right arm bone is stronger than the left

  ○ it is similar to skeletons of La Ferrassie I and Neanderthal

  ○ the right side of the skeleton shows less evidence of fractures

  解析:以La做关键词定位至倒数第二句,noticeably stronger,答案B正确,A和C都有提到,但都不是La被认定为right-handedness的原因,所以不选,D没说

  【3】其他方法也能找出使用右手习惯的线索。右撇子的右侧身体会趋于更长,更壮且更多肌肉的骨骼,Marcellin Boule早在1911提到的一块名为La Chapelle-aux-Saints的尼安德特人的右上臂骨架骨骼要明显强壮于左侧。对其他尼安德特人的骨架的调查也得到了类似的结果。例如la Ferrassie 1和尼安德特人本身。

  ‍

  Paragraph 5:

  Tools themselves can be revealing. Long-handed Neolithic spoons of yew wood preserved in Alpine villages dating to 3000 B.C. have survived; the signs of rubbing on their left side indicate that their users were right-handed. The late Ice Age rope found in the French cave of Lascaux consists of fibers spiraling to the right, and was therefore tressed by a righthander.

  8. According to paragraph 5, what characteristic of a Neolithic spoon would imply that the spoon's owner was right-handed?

  ○ The direction of the fibers

  ○ Its long handle

  ○ The yew wood it is carved from

  ○ Wear on its left side

  解析:以Neolithic spoon做关键词定位至第二句,但这句没有回答问题,问题问的是什么特点表明right-handed,所以往后看找到答案,signs of rubbing,摩擦痕迹,所以答案是wear,注意wear有一个意思是摩擦

  【5】工具的本身也会反映这一现象。新石器时代的紫杉木的长柄勺从史前3000年一直完好的保存到现在;它左侧的磨痕证明了它们的主人惯用右手。在法国的拉斯科斯岩洞艺术找到的冰川时代末期的绳子是由向右旋转的纤维捆成的,当然也就证实了出自右撇子之手。

  以上就是托福阅读TPO12-1中的事实信息题及其解析,大家可以在备考的时候参考复习,希望能够帮助大家的考前准备。最后前程百利祝大家都能取得理想的托福考试 成绩。

  您还可能关注:

  Toefl Junior初中托福考试

  免费在线模考系统

  托福口语闯关大攻略

分享到:

相关推荐

托福阅读事实信息题合集之TPO11-3

托福阅读事实信息题合集之TPO11-2

托福阅读事实信息题合集之TPO11-1

托福考试