托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

托福阅读事实信息题合集之TPO12-2

信息来源:网络  发布时间:2015-06-03

  托福阅读事实信息题是阅读考试中比较常见的一种题型,tpo则是托福阅读 备考最权威的材料,所以托福小编综合二者,为大家集中整理了tpo阅读中考察的事实信息题及其对应的解析,供大家参考使用。本文带来的是TPO12-2的事实信息题,一起来看看吧。

  TPO12-2 Transition to Sound in Film

  Paragraph 1:

  The shift from silent to sound film at the end of the 1920s marks, so far, the most important transformation in motion picture history. Despite all the highly visible technological developments in theatrical and home delivery of the moving image that have occurred over the decades since then, no single innovation has come close to being regarded as a similar kind of watershed. In nearly every language, however the words are phrased, the most basic division in cinema history lies between films that are mute and films that speak.

  2. According to paragraph 1, which of the following is the most significant development in the history of film?

  ○ The technological innovation of sound film during the 1920s

  ○ The development of a technology for translating films into other languages

  ○ To argue that dams should not be built on the Euphrates River

  ○ The technological improvements allowing clearer images in films

  解析:以most significant development做关键词,虽然原文没有,但第一句有the most important transformation关键词意思相同。说从默片到有声电影是最重要的development,所以A正确,其他答案都没说

  【1】1920年代末见证了电影史上最重大的一次过渡——电影从无声到有声的跨越。尽管在戏剧和家庭移动影像的传输方面的高级视觉技术在此之前已经发展了数十年,却依然没有哪项革新可以像这项技术一样成为分水岭。几乎所有语言都是这样描述的(尽管措辞略有出入):电影史上最基本的分水岭就是从默片到有声电影的过渡。

  ‍

  Paragraph 4:

  Though it may be difficult to imagine from a later perspective, a strain of critical opinion in the 1920 s predicted that sound film would be a technical novelty that would soon fade from sight, just as had many previous attempts, dating well back before the First World War, to link images with recorded sound. These critics were making a common assumption—that the technological inadequacies of earlier efforts (poor synchronization, weak sound amplification, fragile sound recordings) would invariably occur again. To be sure, their evaluation of the technical flaws in 1920 s sound experiments was not so far off the mark, yet they neglected to take into account important new forces in the motion picture field that, in a sense, would not take no for an answer.

  10. According to paragraph 4, which of the following is true about the technical problems of early sound films?

  ○ Linking images with recorded sound was a larger obstacle than weak sound amplification or fragile sound recordings

  ○ Sound films in the 1920s were unable to solve the technical flaws found in sound films before the First World War.

  ○ Technical inadequacies occurred less frequently in early sound films than critics suggested

  ○ Critics assumed that it would be impossible to overcome the technical difficulties experienced with earlier sound films.

  解析: 以technical problem做关键词,原文没有,但原文有technological inadequacies,与technical problem同义,读所在句,说这些problem会occur again,也就是D说的没法overcome,其他都没说

  【4】虽然现在看来不可思议,但是在19世纪20年代,一连串的批判性观点预测有声电影这项新“玩意儿”技术将会迅速淡出人们的视线,和第一次世界大战之前将画面与录音连接在一起的多次尝试并无二致。这些批评有一个共同的假设--早期成果的技术缺陷(同步性差、差的扩音、易损坏的录音)仍会不可避免的发生。不可否认他们对1920年代声音试验的技术缺陷的评价(与真实情况)相去不远,但是他们忽视了电影领域的新生力量,这些新力量决不接受“不”这个回答。

  Paragraph 5:

  These forces were the rapidly expanding electronics and telecommunications companies that were developing and linking telephone and wireless technologies in the 1920s. In the United States, they included such firms as American Telephone and Telegraph. General Electric, and Westinghouse They were interested in all forms of sound technology and all potential avenues for commercial exploitation.

  11. In paragraph 5, commercial radio programming is best described as the result of

  ○ a financially successful development that enabled large telecommunications firms to weaken their competition.

  ○ the desire of electronics and telecommunications companies to make sound technology profitable.

  ○ a major development in the broadcasting industry that occurred before the 1920s.

  ○ the cooperation between telecommunications companies and the motion picture industry

  解析:以commercial radio programming做关键词定位至第三句,说这些公司的合作和竞争创造了industry,D是个有点儿迷惑的选项,注意是公司之间的联系,不是电影业和公司的联系;C没说;B正确,公司的竞争和合作都是为了赚钱,所以B的profitable正确;A的削弱竞争原文没说

  【5】20世纪20年代,这些新生力量迅猛发展,出现了大量连接电话与无线技术的电子及通讯公司。在美国,还出现了像美国电话电报公司、通用电气和西屋电气这样的公司。他们对声音技术的各种形式和一切商业开发潜力非常感兴趣。这些竞争与合作开创了美国的广播产业,20世纪20年代早期开始引入商业广播节目。由于金融资产明显多于电影产业,而且他们在娱乐业与通信媒体之间的关系上前景更为广阔,因而他们使研究电影配音得到复兴。

  Paragraph 6:

  Their competition and collaboration were creating the broadcasting industry in the United States, beginning with the introduction of commercial radio programming in the early 1920s. ■With financial assets considerably greater than those in the motion picture industry, and perhaps a wider vision of the relationships among entertainment and communications media, they revitalized research into recording sound for motion pictures. ■In 1929 the United States motion picture industry released more than 300 sound films—a rough figure, since a number were silent films with music tracks, or films prepared in dual versions, to take account of the many cinemas not yet wired for sound. ■At the production level, in the United States the conversion was virtually complete by 1930. ■In Europe it took a little longer, mainly because there were more small producers for whom the costs of sound were prohibitive, and in other parts of the world problems with rights or access to equipment delayed the shift to sound production for a few more years (though cinemas in major cities may have been wired in order to play foreign sound films). The triumph of sound cinema was swift, complete, and enormously popular.

  12. According to paragraph 6, which of the following accounts for the delay in the conversion to sound films in Europe?

  ○ European producers often lacked knowledge about the necessary equipment for the transition to sound films.

  ○ Smaller European producers were often unable to afford to add sound to their films.

  ○ It was often difficult to wire older cinemas in the major cities to play sound films.

  ○ Smaller European producers believed that silent films with music accompaniment were aesthetically superior to sound films.

  解析:以Europe做关键词定位至倒数第二句,问题问原因,那么句中because后的是答案,有声电影的成本对于小制片商太高,所以B正确。A的lack knowledge原文没说;C原文括号说可能已经wired了,所以C说反;D原文没说

  【6】粗略计算,1929年美国的电影产业上映的有声电影超过300部,同时还有一定数量的带有音乐伴奏的默片和两个版本都有的电影,以照顾一些未配备音响的电影院。美国于1930年最终完成生产环节上的转换。欧洲耗时更久一些,这主要因为很多小生产商无法负担的音效成本,另一部分原因是专利权和许可设备配备问题使得声音制作的转换推迟了几年(尽管很多大城市的电影院可能为了播放国外的有声电影配备了设备)。至此,有声电影取得胜利,并迅速、全面、广泛地流行起来。

  以上就是托福阅读TPO12-2中的事实信息题及其解析,大家可以在备考的时候参考复习,希望能够帮助大家的考前准备。最后前程百利祝大家都能取得理想的托福考试  成绩。

  您还可能关注:

  Toefl Junior初中托福考试

  免费在线模考系统

  托福口语闯关大攻略

分享到:

相关推荐

托福阅读事实信息题合集之TPO12-1

托福阅读事实信息题合集之TPO11-3

托福阅读事实信息题合集之TPO11-2

托福考试