托福阅读否定事实信息题是阅读考试十大题型之一,通常每篇阅读中都会出现;tpo是托福阅读备考最权威的材料,所以托福小编综合二者,为大家集中整理了tpo阅读中考察的否定事实信息题及其对应的解析,供大家参考使用。本文带来的是TPO20-2的否定事实信息题,一起来看看吧。
TPO20-2 EARLY SETTLEMENTS IN SOUTHWEST ASIA
Paragraph 1
The universal global warming at the end of the ice age had dramatic effects on temperate regions of Asia, Europe, and North America. Ice sheets retreated and sea level rose.■ The climatic changes in southwestern Asia were more subtle, in that they involved shifts in mountain snow lines, rainfall patterns, and vegetation cover. ■However, these same cycles of change and had momentous impacts on the sparse human populations of the region. ■ At the end of the Ice Age, no more than a few thousand foragers lived along the eastern Mediterranean coast, in the Jordan and Euphrates valleys. Within 2,000years, the human population of the region numbered in the tens of thousands, all as a result of village life and farming. ■ Thanks to new environmental and archaeological discoveries, we now know something about this remarkable change in local life
2. Major climatic changes occurred by the end of the Ice Age in all of the following geographic areas EXCEPT
○temperate regions of Asia
○southwestern Asia
○North America
○Europe
解析:EXCEPT题,排除法。A/C/D都集中在第一句,只有B没有提到,所以答案是B
[1]冰河时代末期全球普遍升温,这对亚洲、欧洲和北美洲的温带地区产生了巨大的影响。冰原后退,海平面上升。亚洲西南部气候的变化则更加细微,因为涉及到山脉雪线、降水类型和植被覆盖的变化。然而,这些相同的变化周期对该地区稀少的人口产生了重要的影响。在冰河时代末期,地中海东部沿岸的约旦河和幼发拉底河流域仅生活着数千人。随后的两千年内,农村生活和农业使该地区的人口数量变成了数以万计人。正是由于在环境和考古学方面的新发现,我们才得以了解当地生活中发生的这种显著变化。
Paragraph 5
Five centuries later, about 7700B.C., a new village rose on the mound. At first the inhabitants still hunted gazelle intensively. Then, about 7000 B.C., within the space of a few generations, the switched abruptly to herding domesticated goats and sheep and to growing einkorn, pulses, and other cereal grasses. Abu Hureyra grew rapidly until it covered nearly 30 acres. It was a close-knit community of rectangular, one-story mud-brick houses, joined by narrow lanes an courtyards, finally abandoned about 5000 B.C.. Many complex factors led to the adoption of the new economies, not only at Abu Hureyra, but at many other locations such as ‘Ain Ghazal, also in Syria, where goat toe bones showing the telltale marks of abrasion caused by foot tethering (binding)’ testify to earl herding of domestic stock.
10 According to paragraph 5, after 7000B.C. the settlement of Abu Hureyra differed from earlier settlements at that location in all of the following EXCEPT
○The domestication of animals
○The intensive hunting of gazelle
○The size of the settlement
○The design of the dwellings
解析:EXCEPT题,排除法。A的domestication做关键词定位至第二句,说驯养的动物不同,所以A正确,不选;B的gazelle做关键词定位至第二句,这只是7700 BC的事儿,不是不同也不是变化,所以B错,选;C的size做关键词定位至第三句的30 acre,所以C对,不选;D的design和dwelling做关键词定位至倒数第二句,正确,不选
[5]五个世纪以后,大约是公元前7700年,高地上出现了一个新的村庄。最初那里的居民仍然集中于猎取瞪羚。后来大约在公元前7000年,没过几代,这些居民就忽然转向饲养家养的山羊和绵羊,并种植单粒小麦、豆类及其它谷类植物。阿布胡赖拉迅速壮大,最终扩张到了近30英亩。它是一座结构紧凑的矩形村庄,单层的泥砖房屋与狭窄的小道和院子相连,这座村庄最终于公元前5000年被废弃。有很多复杂的因素导致人们采用新的经济形式,这不只是发生在阿布胡赖拉,在其它很多地方例如在艾因加扎勒和叙利亚发现的山羊的趾骨上就有显示足部被栓(绑)造成的磨损的迹象,这就证明该地出现了早期的畜牧业。
以上就是托福阅读TPO20-2中的否定事实信息题及其解析,大家可以在备考的时候参考复习,希望能够帮助大家的考前准备。最后前程百利祝大家都能取得理想的托福考试成绩。
您还可能关注:

