托福阅读事实信息题是阅读考试中比较常见的一种题型,tpo则是托福阅读备考最权威的材料,所以托福小编综合二者,为大家集中整理了tpo阅读中考察的事实信息题及其对应的解析,供大家参考使用。本文带来的是 TPO34-3的事实信息题,一起来看看吧。
TPO34-3 Protection of Plants by Insects
【1】Many plants - one or more species of at least 68 different families - can secrete nectar even when they have no blossoms, because they bear extrafloral nectaries (structures that produce nectar) on stems, leaves, leaf stems, or other structures.These plants usually occur where ants are abundant, most in the tropics but some in temperate areas. Among those of northeastern North America are various plums, cherries, roses, hawthorns, poplars, and oaks. Like floral nectar, extrafloral nectar consists mainly of water with a high content of dissolved sugars and, in some plants, small amounts of amino acids. The extrafloral nectaries of some plants are known to attract ants and other insects, but the evolutionary history of most plants with these nectaries is unknown. Nevertheless, most ecologists believe that all extrafloral nectaries attract insects that will defend the plant.
1. According to paragraph 1, floral nectar and extrafloral nectar are alike in that
A) they are likely to be produced by the same plants
B) they basically consist of the same chemical components
C) they attract only insects that will defend the plant
D) they are produced by the same parts of the plant
答案B
解析:与原文信息Like floral nectar, extrafloral nectar consists mainly of water with a high content of dissolved sugars and, in some plants, small amounts of amino acids.相符。迷惑选项:A 原文无提及该信息,C 答非所问,原文提及该信息all extrafloral nectaries attract insects that will defend the plant但是为extrafloral nectaries的特点,D 原文无提及该信息。
paragraph 3
Biologists once thought that secretion of extrafloral nectar has some purely internal physiological function, and that ants provide no benefit whatsoever to the plants that secrete it. This view and the opposing “protectionist” hypothesis that ants defend plants had been disputed for over a hundred years when, in 1910, a skeptical William Morton Wheeler commented on the controversy. He called for proof of the protectionist view: that visitations of the ants confer protection on the plants and that in the absence of the insects a much greater number would perish or fail to produce flowers or seeds than when the insects are present. That we now have an abundance of the proof that was called for was established when Barbara Bentley reviewed the relevant evidence in 1977, and since then many more observations and experiments have provided still further proof that ants benefit plants.
4. According to paragraph 3, what was the position of the opponents of the “protectionist” hypothesis?
A) Extrafloral nectar provides plants with a direct defense against attack by insects.
B) Ants substantially benefit plants that secrete extrafloral nectar.
C) The secretion of extrafloral nectar plays a role in the plant’s internal functioning.
D) Ants visit plants that secrete extrafloral nectar as often as they visit plants that do not.
答案C
解析:与原文信息Biologists once thought that secretion of extrafloral nectar has some purely internal physiological function, and that ants provide no benefit whatsoever to the plants that secrete it.相符。迷惑选项:A,D 原文均无提及该信息,B 答非所问,原文提及Ants substantially benefit plants但是题干提问对象为the position of the opponents of the “protectionist” hypothesis?
paragraph 4
One example shows how ants attracted to extrafloral nectaries protect morning glories against attacking insects. The principal insect enemies of the North American morning glory feed mainly on its flowers or fruits rather than its leaves. Grasshoppers feeding on flowers indirectly block pollination and the production of seeds by destroying the corolla or the stigma, which receives the pollen grains and on which the pollen germinates. Without their colorful corolla, flowers do not attract pollinators and are not fertilized. An adult grasshopper can consume a large corolla, about 2.5 inches long, in an hour. Caterpillars and seed beetles affect seed production directly. Caterpillars devour the ovaries, where the seeds are produced, and seed beetle larvae eat seeds as they burrow in developing fruits.
7. According to paragraph 4, what effect does the destruction of the corolla have on plants?
A) It leaves the seeds exposed and unprotected.
B) It prevents the stigma from developing.
C) It keeps pollen grains from attaching properly.
D) It prevents the flower from attracting pollinators.
答案D
解析:与原文信息Without their colorful corolla, flowers do not attract pollinators and are not fertilized相符。迷惑选项,A,B,D 原文无提及该信息。
Paragraph 5:
Extrafloral nectaries at the base of each sepal attract several kinds of insects, but 96 percent of them are ants, several different species of them. When buds are still small, less than a quarter of an inch long, the sepal nectaries are already present and producing nectar. They continue to do so as the flower develops and while the fruit matures. Observations leave little doubt that ants protect morning glory flowers and fruits from the combined enemy force of grasshoppers, caterpillars, and seed beetles. Bentley compares the seed production of six plants that grew where there were no ants with that of seventeen plants that were occupied by ants. Unprotected plants bore only 45 seeds per plant, but plants occupied by ants bore 211 seeds per plant. Although ants are not big enough to kill or seriously injure grasshoppers, they drive them away by nipping at their feet. Seed beetles are more vulnerable because they are much smaller than grasshoppers. The ants prey on the adult beetles, disturb females as they lay their eggs on developing fruits, and eat many of the eggs they do manage to lay.
11. According to paragraph 5, what did Bentley’s comparative study show?
A) Many more plants grew in places where ants were present than where they were absent.
B) The ants preferred plants with low seed production to plants with high seed production.
C) The plants occupied by ants produced many more seeds than those that were not occupied by ants.
D) The plants that grew in places without ants were much smaller and weaker than those that grew in places where ants were present.
答案C
解析:与原文信息Bentley compares the seed production of six plants that grew where there were no ants with that of seventeen plants that were occupied by ants. Unprotected plants bore only 45 seeds per plant, but plants occupied by ants bore 211 seeds per plant相符。迷惑选项:A 偷换概念,原文信息为bore more seeds而不是选项提及的Many more plants grew in places where ants were present,B 原文无提及The ants preferred plants with low seed production,D 原文无提及The plants that grew in places without ants were much smaller and weaker。
以上就是托福阅读TPO34-3中的事实信息题及其解析,大家可以在备考的时候参考复习,希望能够帮助大家的考前准备。最后前程百利祝大家都能取得理想的托福考试成绩。
您还可能关注:

