说到托福阅读备考,TPO是必不可少的备考神器,通过TPO练习来更好的适应阅读考试的节奏。本文小编带来的托福阅读笔记是TPO4 Cave Art in Europe的内容,希望能够与正在备考的大家一起进步。
TPO4 Cave Art in Europe
文章题材:艺术学科——欧洲岩画艺术
常见词汇:
horn [hɔ:n] n. 动物角,喇叭,触角,角状物,力量源泉
contemporary [kən'tempərəri] n. 同时代的人adj. 同时代的,同时的
supply [sə'plai] n. 补给,供给,供应,贮备vt. 补给
consciously ['kɔnʃəsli] adv. 有意识地,自觉地
anthropologist [.ænθrə'pɔlədʒist] n. 人类学家
fertility [fə:'tiliti] n. 肥沃,丰饶,生产力
artistic [ɑ:'tistik] adj. 艺术的
inspired [in'spaiəd] adj. 有创见的,有灵感的
scarce [skɛəs] adj. 缺乏的,不足的,稀少的,罕见的
emphasize ['emfəsaiz] vt. 强调,着重
易错题解析:
Paragraph 1: The earliest discovered traces of art are beads and carvings, and then paintings, from sites dating back to the Upper Paleolithic period. We might expect that early artistic efforts would be crude, but the cave paintings of Spain and southern France show a marked degree of skill. So do the naturalistic paintings on slabs of stone excavated in southern Africa. Some of those slabs appear to have been painted as much as 28,000 years ago, which suggests that painting in Africa is as old as painting in Europe. But painting may be even older than that. The early Australians may have painted on the walls of rock shelters and cliff faces at least 30,000 years ago, and maybe as much as 60,000 years ago.
2.Paragraph 1 supports which of the following statements about painting in Europe?
○It is much older than painting in Australia.
○It is as much as 28,000 years old.
○It is not as old as painting in southern Africa.
○It is much more than 30,000 years old.
题型:修辞目的题。答案是(B)
解析:此题答案中的关键词很容易找,故使用排除法,原文一共提到了三个地方岩画的年龄,南非28000年前,欧洲和南非一样,澳洲30000年前,所以澳洲老,A错,同时D也错;B说28000年前,原文既然说欧洲和非洲一样,当然也是28000年前,所以B对;C刚好和原文说反,错。
语法点:as much as 做比较状语的用法。
易错选项:(C)。
Paragraph 3:The subjects of the paintings are mostly animals. The paintings rest on bare walls, with no backdrops or environmental trappings. Perhaps, like many contemporary peoples, Upper Paleolithic men and women believed that the drawing of a human image could cause death of injury, and if that were indeed their belief, it might explain why human figures are rarely depicted in cave art. Another explanation for the focus on animals might be that these people sought to improve their luck at hunting.█ This theory is suggested by evidence of chips in the painted figures, perhaps made by spears thrown at the drawings. █ But if improving their hunting luck was the chief motivation for the paintings, it is difficult to explain why only a few show signs of having been speared. █ Perhaps the paintings were inspired by the need to increase the supply of animals. Cave art seems to have reached a peak toward the end of the Upper Paleolithic period, when the herds of game were decreasing. █
13.Look at the four squares [█] that indicate where the following sentence could be added to the passage.
Therefore, if the paintings were connected with hunting, some other explanation is needed.
Where would the sentence best fit?
题型:句子插入题, 答案是(C)
解析:本段四,五,六段衔接紧密,分别引出了岩洞画与狩猎有关的观点,然后给出了支持的证据,随后提出该证据的不足,紧接着给出了另一种解释,很明显,插入句就是给出第二中解释之前的一个过渡句。并且therefore也和前一句形成了明显的因果关系。所以C项为正确选项。
语法点:过去分词做结果状语。
易错选项:(B)。
以上就是小编带来的托福阅读笔记之TPO4 Cave Art in Europe,希望能够和备考的大家一起学习。更多托福考试资讯请关注前程百利。
您还可能关注:

