托福

长按二维码,轻松关注托福免费模考微信公众号

轻轻一按,托福水平早知道

轻轻一问,名师助你来备考

托福阅读否定事实信息题合集之TPO22-1

信息来源:网络  发布时间:2015-06-15

  托福阅读否定事实信息题是阅读考试十大题型之一,通常每篇阅读中都会出现;tpo是托福阅读备考最权威的材料,所以托福小编综合二者,为大家集中整理了tpo阅读中考察的否定事实信息题及其对应的解析,供大家参考使用。本文带来的是TPO22-1的否定事实信息题,一起来看看吧。

  TPO22-1 Spartina

  Paragraph 1

  Spartina alterniflora, known as cordgrass, is a deciduous, perennial flowering plant native to the Atlantic coast and the Gulf Coast of the United States. It is the dominant native species of the lower salt marshes along these coasts, where it grows in the intertidal zone (the area covered by water some parts of the day and exposed others).

  1. According to paragraph 1, each of the following is true of Spartina alrerniflora EXCEPT:

  A. It rarely flowers in salt marshes.

  B. It grows well in intertidal zones.

  C. It is commonly referred to as cordgrass.

  D. It occurs naturally along the Gulf Coast and the Atlantic coast of the United States.

  解析:EXCEPT题,排除法。A的salt marshes做关键词定位至第二句,但这句没说是否开花的信息,第一句说spartina是perennial flowering plant,而A说不开花,所以A说反,选;B的intertidal zone做关键词同样定位至第二句,正确,不选;C的cordgrass做关键词定位至首句,说spartina也叫cordgrass,正确,不选;D的一系列专有名词做关键词定位至首句,正确,不选。此题pps的答案是错的,正确答案是A

  [1]互花米草,俗称网茅,是一种落叶的多年生开花植物,原产自美国大西洋沿岸和墨西哥湾地区。它是这些海岸下游地区盐碱地的优势本地种,生长在潮间带(有时淹没在水中,有时暴露在空气中的区域)。

  Paragraph 6

  Efforts to control Spartina outside its natural environment have included burning, flooding, shading plants with black canvas or plastic, smothering the plants with dredged materials or clay, applying herbicide, and mowing repeatedly. Little success has been reported in New Zealand and England; Washington State’s management program has tried many of these methods and is presently using the herbicide glyphosphate to control its spread. Work has begun to determine the feasibility of using insects as biological controls, but effective biological controls are considered years away. Even with a massive effort, it is doubtful that complete eradication of Spartina from nonnative habitats is possible, for it has become an integral part of these shorelines and estuaries during the last 100 to 200 years.

  2. According to paragraph 6, each of the following methods has been used in attempts to control Spanina EXCEPT

  A. flooding plants

  B. cutting plants down repeatedly

  C. applying herbicides

  D. introducing predatory insects

  解析:EXCEPT题,排除法。A的flooding和B的cutting repeatedly做关键词都定位至第一句,A和B都正确,不选;C的herbicide做关键词定位至第二句,正确,不选;D的insects做关键词定位至第三句,但原文说的是昆虫的feasibility尚未决定,所以D错,选。

  [6]为了控制米草属植物在自然生境以外的扩散,人们尝试了焚烧、水淹、用黑色的帆布或塑料布遮挡阳光、用疏浚物料或者粘土使其窒息、喷撒除草剂以及反复割草的方法。在新西兰和英国却鲜有成效,华盛顿州的管理项目尝试了很多此类方法,目前正在使用除草剂草甘膦控制它的传播。相关工作开始确定用昆虫进行生物防止的可行性,但是有效的生物防治还需要很多年。即使是付出巨大的努力,我们仍然怀疑完全从非原生境中根除米草属植物的可能性,因为在过去的100到200年间,它已经成为这些海岸线地带和河口的主要组成部分了。

  以上就是托福阅读TPO22-1中的否定事实信息题及其解析,大家可以在备考的时候参考复习,希望能够帮助大家的考前准备。最后前程百利祝大家都能取得理想的托福考试   成绩。

  您还可能关注:

  托福词汇记忆法

  托福口语全面解读

  托福阅读问题及攻克神器 

分享到:

相关推荐

托福阅读否定事实信息题合集之TPO21-2

托福阅读否定事实信息题合集之TPO20-3

托福阅读否定事实信息题合集之TPO20-2

托福考试